Kézilabda: Csabai győzelem a pénteki felkészülési mérkőzésen

2022. november 18. 20:03 | Papp Ádám Sándor

21:18-ra múlta felül edzőmérkőzésen péntek este a női kézilabda NB I-ben szereplő Békéscsabai Előre NKSE a román élvonalbeli HC Zalau együttesét a városi sportcsarnokban.

A Békéscsabai Előre NKSE legutóbb október 21-én lépett pályára tétmérkőzésen, majd azt követően az Európa-bajnokság miatt több hetes pihenőre vonultak a csapatok. Papp Bálint együttese ez idő alatt a december 7-ei bajnoki folytatásra készül, a monoton menetrendet pedig pénteken és szombaton edzőmérkőzésekkel színesítik, mindkét nap a román elsőosztályú HC Zalau ellen.

Az első összecsapás a hazai együttes számára kezdődött jobban, amely hamar négygólos előnyre tett szert. A folytatásban is jól működött a csabai védelem, amely jó kapusteljesítménnyel párosult. A Békéscsaba a hajrában megtartotta előnyét, így a csapatok 11-7-es viharsarki vezetésnél mentek pihenőre.

A fordulást követően feljavult a román együttes és Papp Bálint csapata jelentős visszaesést mutatott mindkét térfélen. A HC Zalau az utolsó öt percben már csak egyel állt jobban, 17:16-os csabai vezetésről kezdődött a hajrá. A végjátékban azonban új erőre kapott a Békéscsaba, a kulcsszituációkban jobban koncentráltak a hazaiak, akik így 21:18-as győzelmet arattak az összecsapáson.

Nem sok pihenő jut a csapatoknak, ugyanis a felek szombaton 11 órás kezdéssel ismét megmérkőznek egymással a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban.

További programok »

FEL