Kézilabda: Az Orosháza készen áll az NB I-re

2020. május 27. 11:23 | behir

Nem volt könnyű átvészelnie az elmúlt hónapokat az orosházi férfi kézilabdaklubnak, de alapos tervezéssel és költségcsökkentéssel sikerült, így a klubelnök szerint a gárda készen áll az NB I-re. Az együttes jövő héten bejelentheti a végleges keretét.

A tabella tizenegyedik helyén álló Orosházi FKSE-Linamar férfi kézilabdacsapata a NB I március 14-i leállása után az első három héten még ott tartotta a játékosait, hogy készen álljanak, ha esetleg mégis újra indul a magyar bajnokság, és Ratko Djurkovic edző irányításával mindenki otthon végezte a tréningeket – írja a Nemzeti Sport.

Amikor április 9-én a Magyar Kézilabda Szövetség bejelentette, hogy berekeszti a szezont, az orosháziak hazaengedték a külföldi játékosokat és közben igyekeztek mindenkit edzésben tartani, ami nem volt egyszerű feladat. A játkosok motiváltságát is nehéz volt fenntartani a karantén alatt, hiszen a kézilabda csapatjáték, amelyben a cél és a munka is közös.

– Az elmúlt időszak természetesen anyagilag is megviselte a klubot, mint minden csapatot, a bevételek elmaradása miatt a kiadásokat racionalizálni kellett, így a béreket is, amit azonban mindenki zokszó nélkül elfogadott. A jelek szerint sikerült kihúzni ezt az időszakot, rendeződni látszanak a dolgok és lassan talán vissza is áll minden a régi kerékvágásba – mondta Vajer Tamás, az Orosháza elnöke.

Fontos azonban a jövő kérdése, hogy mennyire viselte meg az egyesületet a leállás, és bár olyan hírek is megjelentek, hogy a csapat már a másodosztályban való indulást is fontolgatja, de az elnök szerint ennek a hírnek nincs alapja.

– A célunk továbbra is az első osztályú indulás, de tény, minden forintra figyelnünk kell, amivel mindenki tisztában van a klubnál. A támogatások várható csökkenése miatt a költségeket is csökkentenünk kellett, de úgy gondolom, ezzel is stabilan tudjuk vállalni az első osztályt – folytatta.

Hozzátette: más aspektusa is van az élvonalbeli folytatásnak, hiszen a felnőtteken kívül első osztályú az ifjúsági, a serdülő és az U15-ös csapatuk is, rájuk is gondolniuk kell, akárcsak arra a négyszáz gyerekre, akik az orosházi utánpótlásban pallérozódnak.

Ratko Djurkoviccsal jelenleg is a keret kialakításán dolgoznak, a tavalyi magnak újra bizalmat szavaztak, az új szerződéseket már megkötötték, a hiányposztokra pedig folyamatban vannak a tárgyalások. Első körben megfelelő magyarok játékosokat szeretnének igazolni, és csak akkor fordulnának a légiósok felé, ha ez nem lehetséges. Az utánpótlás csapatokhoz is hozzányúlhatnak, lassan ugyanis alulról meríthet a felnőtt keret, de a távlati cél egyébként is egy fiatal, helyi erőkből álló csapat felépítése Orosházán.

A keret eddig változásai, hogy a 36 éves Zubai Szabolcs a visszavonulás mellett döntött, a 41 esztendős, civilben tűzoltó Ambrus József pedig alacsonyabb osztályban folytathatja. Rajtuk kívül távozik a kapus Herjeczki Balázs, a szerb irányító Igor Mrsulja és a grúz balátlövő Tejmuraz Ordzsonikidze is. A tervek szerint a jövő héten pontot tennének a tárgyalások végére, és megneveznék a végleges keretet, amellyel az Orosháza nekivág a 2020–2021-es NB I-es idénynek.

További programok »

Sport

FEL