Kézilabda: Az FTC U19-es csapata ellen kezd a Békéscsaba

2021. szeptember 9. 08:14 | Papp Ádám Sándor

Hazai pályán kezdi meg a női kézilabda NB I/B 2021/22-es szezonját a Békéscsabai Előre NKSE. A csabai lányok szombaton a Ferencváros U19-es együttesét fogadják a városi sportcsarnokban.

A Békéscsabai Előre NKSE a másodosztályban tölti az idei kézilabda idényt, miután az együttes az előző szezonban kiesett a NB I-ből. A csabai lányok célja mindenképpen a legmagasabb osztályba való visszajutás kiharcolása lesz a 2021/22-es kiírásban. Az együttes július közepén kezdte meg nyolchetes felkészülését. Az alapozás során az erőnlét megszerzése, valamint a taktika gyakorlása volt középpontban, amelyet több alkalommal elsőosztályú együttesek ellen próbálhattak ki.

– Jól sikerült a felkészülésünk, a csapat jó fizikai állapotban van, állóképességben rengeteget léptünk előre. Természetesen vannak hiányosságaink, amelyeken év közben dolgozunk, egyénileg, illetve csapat szinten egyaránt. Úgy gondolom, hogyha a héten nem történik nagy probléma, akkor mindenképpen jó formában várjuk a szombati találkozót – mondta Papp Bálint vezetőedző.

A csabai lányok szeretnék győzelemmel kezdeni az új szezont, hiszen több játékos elmondása alapján fontos a jó rajt.

– Szerintem magunkkal kell foglalkoznunk a mérkőzésen. A védekezés mindig fontos, ha ott jók vagyunk, akkor gyors gólokat tudunk szerezni támadásban – fogalmazott Giricz Laura.

A Békéscsabai Előre NKSE – FTC U19 másodosztályú bajnoki mérkőzés szombaton 17 órától kezdődik a városi sportcsarnokban. A találkozót 18 éven felüliek védettségi igazolvánnyal tekinthetik meg.

További programok »

FEL