Kézilabda: A végén döntött a Budaörs Békéscsabán

Új edzővel vágott neki a Budaörs elleni mérkőzésnek a csabai női kézilabda együttes. Horváth Rolandnak nem volt túl sok ideje, miután csak hét elején csatlakozott a csapathoz, de ettől függetlenül a szurkolók bizakodtak abban, hogy a személyi változás jó hatással lesz a lányokra. Mint a találkozó előtt kiderült, hétközben jó hangulat uralkodott az edzéseken, Zöldi-Tóth Katáék reménykedtek, hogy átlendülnek a holtponton.

A mérkőzésig öt pontot gyűjtő Szöllősi-Zácsik Szandrával és Hornyák Ágnessel felálló vendégcsapat viszont egyértelműen a győzelemért jött a Viharsarokba. A találkozó eleje inkább a Pest megyeieknek sikerült jobban, függetlenül attól, hogy 4-3-ra még a csabaiak vezettek, miután az ezt követő két percben három gólt lőtt zsinórban Mihály Attila csapata (4-6). Az időkérés segített, rendezte sorait a csabai együttes, felzárkózott, majd időnként a vezetést is átvette. Igaz a különbség csupán egy gólig tartott, mivel a vendégeknél Szöllősi-Zácsik tarthatatlannak bizonyult. A bombaformában játszó átlövő ellen még az sem volt elég, hogy külön őrzőt kapott. Fej-fej mellett haladtak a csapatok a félidő további részében és végül az első 30 perc lefújása pillanatában egygólos hazai előnyt mutatott az eredményjelző (16-15). Feltűnő volt, hogy a csabai játékosok mennyire akarnak, egymásért küzdenek, de olykor-olykor még hiba csúszott a játékba, főleg a védekezésben adódtak a gondok.

A második félidő elején folyamatosan emberhátrányban játszotta a csabai együttes, de ettől függetlenül nem tudott megugrani a Budaörs sem. Nem változott semmi, tartotta magát a Jovana Kovacevic által vezérelt házigazda, folyamatosan döntetlen körül mozgott az eredmény. Nem lehet elmenni szó nélkül Györkös Rebeka teljesítménye mellett sem, a kapuban igazán jó teljesítményt nyújtott. Az utolsó öt percnek 23-23-as eredménnyel indultak neki a csapatok, még bármi előfordulhatott ekkor, mindhárom eredménynek ugyanannyi esélye volt. Időt kért Mihály Attila, és ez segítette is csapatát, miután két gólt lőttek ezt követően, az egyikre sem tudott válaszolni a hazai együttes. Két kivédekezett akciót követően aztán két hétméteresnek köszönhetően ismét döntetlen lett az állás (25-25). Két perc volt hátra és a csabai lányok ezt követően viszont nem bírták el a nyomást, hibáztak támadásban és ezt kegyetlenül megbosszulta a rutinosabb, eredménykényszer nélkül játszó vendégcsapat.

Így 25-27 lett a vége, de a vereség ellenére a játékot és az akarást látva, látszik fény az alagút végén. Van még mit csiszolni, főleg a védekezés hagyott maga mögött kívánni valót, de úgy tűnik az új szakember, Horváth Roland máris hatott a csabai lányokra, pedig csak néhány nap lehetőség volt az összeszokásra.

 

Megosztás:

Címke: , , ,