Kézilabda: A Vác fölényes, 14 gólos győzelmet aratott a Békéscsaba ellen

2021. január 13. 20:13 | Papp Ádám Sándor

14 gólos vereséget szenvedett a Békéscsabai Előre NKSE a Váci NKSE együttese ellen a női kézilabda NB I-ben, szerdán. A csabai kézilabdázók továbbra sem törték meg negatív sorozatukat, Vida Gergő együttese a 2020/21-es szezonban immár tizedik vereségét szenvedte el.

EUBILITY GROUP-BÉKÉSCSABAI ELŐRE NKSE-VÁCI NKSE 25-39 (9-20)
Békéscsaba, játékvezetők: Altmár, Horváth.
BÉKÉSCSABA: Csizmadia, Mistina, Szabó (kapusok), Agbaba 2, Andróczki 2, Bucsi 1 (1), Giricz 1, Gyenes, Iván 2, Kukely 9 (1), Kukely, Petika 3, Szabó, Szabó, Török 5. Vezetőedző: Vida Gergő.
VÁC: Bálint, Bukovszky (kapusok), Bárdy 1, Diószegi 4, Hámori 2, Helembai 2, Kácsor 6, Lakatos 3, Pálffy 1, Radosavljevic 8, Szabó 4 (2), Szeberényi 4, Szondi 4. Vezetőedző: Szilágyi Zoltán.
Kiállítások: 8, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 2/2, ill. 2/2.

A két együttes eredetileg a 6. fordulóra kiírt mérkőzését szerdán este pótolták a felek. A mérkőzés nem mindennapi módon kezdődött: mindkét oldalon csattant a kapufa. Az első gól a második perc végéig váratott magára, amikor a szürke mezes váciak voltak eredményesek Sanja Radosavljevic révén. Öt perc után Kukely Anna betörése után szerezte meg első találatát a házigazda (1:2), azonban a 9. percben folytatódott a gyors váci lerohanások sorozata, Radosavljevic már negyedik találatát szerezte (2:5). A csabaiak sok technikai hibát vétettek, amelyek után a vendégek ötgólos előnyt építettek ki, ráadásul emberelőnybe is kerültek (3:8). Kukely Anna igyekezett partiban tartani csapatát, de a villámgyors váci ellentámadások után maradt a különbség (5:10).

A Pest megyeiek harcolták ki a mérkőzés első hétméteresét, amelyet Szabó Laura értékesített, ráadásul a vendégek két percig ismét emberelőnyben kézilabdázhattak. Alig telt el pár másodperc a büntető után, ismét Szabó volt eredményes a hetes vonalról (5:13). Bukovszky Anna, a váciak hálóőre nagy bravúrokat mutatott be, majd két percig a lilák kerültek emberelőnybe (5:15). Kukely Anna és Jelena Agbaba is észrevette, hogy üres a Vác kapuja, a csabai játékosok egész pályáról voltak eredményesek (7:15). Szeberényi Flóra beállásával új lendületet hozott a váciak játékába, a játékos zsinórban három gólt is szerzett a padról érkezve (7:19). A félidő hajrájában Tena Petika lőtte át a vendégek védelmét, majd Bucsi Lili értékesítette az első békéscsabai büntetőt. A félidő végére szinte így is eldőlt a csata, a határozottan, jól védekező váciak magabiztosan vezettek a kevés hittel és sok hibávál játszó csabaiakkal szemben (9:20).

Diószegi Nikolett ejtésével kezdődött a második játékrész, majd Petika válaszolt a váci gólra (10:21). A vendégek folytatták azt, ami az első félidőben bevált, gyors kontrák után szerezték találataikat, Szondi Zsófia jól szállt be Radosavljevic helyére. A csabaiak próbáltak szépíteni az álláson: Török volt eredményes és Andróczki Flóra is betalált (14:27). Csabai pillanatok következtek: Szabó Dóra mutatott be szép védéseket, majd Andróczki és Török is gólt szerzett, majd Kukely Anna csökkentette tíz gólra a Vác előnyét (18:28). Lelassult a játék mindkét oldalon, hosszabb támadások következtek, de a vendégek növelni tudták előnyüket Kácsor Gréta találatai után (20:34). Kukely Anna brillírozott és üde színfoltja volt a gyengén muzsikáló csabai együttesnek (22:35). A találkozó hátralévő részében nem forgott veszélyben a Vác győzelme, a kérdés már csupán az volt, hogy mekkora különbség lesz a csapatok között. A mérkőzést végül 14 góllal, 39-25-re nyerték a vendégek, akik hatodik sikerüket aratták a bajnokságban.

A Békéscsabai Előre NKSE továbbra is nyeretlen a szezonban, ezen január 21-én, a Tápiószele otthonában, a Magyar Kupában változtathat. A bajnokságban január 27-én jön a következő feladat, Vida Gergő együttese akkor az Alba Fehérvár otthonában szerepel majd.

Galéria

További programok »

FEL