Kézilabda: A listavezető Békéscsaba a sereghajtó Csepel otthonában folytatja

2022. január 27. 19:16 | Papp Ádám Sándor

A sereghajtó Csepel otthonában folytatja szereplést a női kézilabda NB I/B 15. játéknapján a Békéscsabai Előre NKSE. A csabai lányok célja, hogy megőrizzék hibátlan mérlegüket és megerősítsék első pozíciójukat.

A csabai lányok legutóbb január 14-én az Orosháza otthonában léptek pályára, miután az elmúlt héten elmaradt a Tempo KSE elleni bajnoki mérkőzésük. A fővárosiak halasztási kérelme miatt a hazai szövetség döntése alapján a Békéscsabai Előre NKSE 10:0-ra nyerte meg a mérkőzést és újabb két bajnoki ponttal gazdagodott. Szögi Tímea elmondta, hogy nem estek ki a mérkőzésritmusból, felkészültek a soron következő ellenfelükre.

– A vezetőedzőnk próbálta úgy alakítani a programot, hogy rajtunk ne látszódjon a halasztás. Várjuk a soron következő mérkőzést, szeretnénk a legjobban teljesíteni – fogalmazott a csabai játékos.

A Békéscsaba és a Csepel a 2021/22-es kiírásban már két alkalommal találkozott. Papp Bálint együttese a Magyar Kupában október 13-án 39:22-es győzelmet aratott, majd a csabai lányok egy héttel később a bajnokságban 31:19-re múlták felül ellenfelüket.

– Nem a tabellából kell kiindulnunk, minden mérkőzés más. Kétszer találkoztunk a Csepellel. Láttuk, hogy egy szívós, hajtós, fiatal csapatról van szó, akik az elsőtől az utolsó percig mennek. A győzelmi kényszer rajtunk van és győzni is szeretnénk, tovább folytatnánk azt a jó sorozatot, amit elkezdtünk – emelte ki a csabaiak vezetőedzője.

A Békéscsaba hibátlan mérleggel, 28 ponttal vezeti az NB I/B-t, míg a Csepel 2 megszerzett egységgel a tabella utolsó helyén áll. A felek szombaton 16 órától találkoznak egymással ebben a szezonban harmadjára, a budapesti Laurencz László Sportcsarnokban.

További programok »

FEL