Kézilabda: A Gyöngyös ellen is kikapott az Orosházi FKSE - LINAMAR

2021. március 17. 20:08 | Papp Ádám Sándor

A férfi kézilabda NB I 14. játéknapján a HE-DO B.BRAUN Gyöngyös együttesét fogadta az Orosházi FKSE - LINAMAR csapata. A viharsarki együttes 29:24-re kapott ki a tabella 9. helyezettjétől szerda este.

Egyik csapat sem kezdte jó eredményekkel a 2021-es esztendőt, hiszen az Orosháza idei 6 bajnoki mérkőzésén egy pontot szerzett, míg a hevesiek 5 lejátszott találkozó után csak vereséget tudtak felmutatni. 

A mérkőzés első találatát a vendégek szerezték, de 4:4-ig tartotta a lépést az Orosháza. A sárga mezben pályára lépő gyöngyösiek azonban Herceg Mirko 3 góljával megléptek. A 18. percre Lele Ákos hétméterese után egyre csökkent a csapatok közötti különbség. Markez Mitar találataival visszaszerezte a Gyöngyös számára a 3 gólos differenciát. Mindkét együttes kapusa Özmusul Yunus és Tóth Mihály is jól védett, így az első harminc perc végére maradt a különbség: a csapatok 16:13-as vendég előnnyel vonultak a nagyszünetre.

A második játékrészt jobban kezdte a Gyöngyös, amely a 36. percben már 21:14-re vezetett. A következő öt perc a kemény védekezésről és a kapus bravúrókról szólt, így nem született gól. A 45. percben 22:17-es vendég vezetésnél piros lapot kapott az orosháziaknál szereplő Kancel Ottó, akit harmadjára száműztek két percre a pályáról. A következő két találat ugyan az orosháziaké volt, a mérkőzés hátralévő részében maradt a 4-5-6 gólos különbség az együttesek között. A mérkőzés végül a hevesiek 29:24-es győzelmével ért véget. 

 – Nagyon jól kezdtük a mérkőzést és a folytatásban is magabiztosan kézilabdáztunk. A második félidő második öt percében volt némi bizonytalanság a játékunkban, akkor volt gólszünetünk. Ezt követően a csapat megmutatta az erejét, amely az idei bajnokságban jellemző volt ránk, de nem tudtuk győzelemre váltani – értékelt a mérkőzést követően Konkoly Csaba, a Gyöngyös vezetőedzője.

– Úgy érzem, jól felkészültünk a mérkőzésre és megvolt a lehetőségünk a pontszerzésre. Gratulálok a gyöngyösi együttesnek, akik jól kihasználták a helyzeteiket. Nekünk azok gólraváltásán kell dolgoznunk a jövőben – értékelt az orosháziak trénere, Ratko Djurkovic

A viharsarki együttes legközelebb szombaton 18 órától lép pályára az NB I-ben, a 8. helyezett Tatabánya otthonában. 

További programok »

FEL