Kézi: Hétgólos csabai siker a Fehérvár ellen

2017. április 30. 08:25 | Kovács Dávid

Roppant fontos mérkőzés vár a csabai kézilabdás lányokra szombaton a Városi Sportcsarnokban. A Mosonmagyaróvár egy nappal korábban hazai pályán vereséget szenvedett a Budaörstől (23-27), így Skaliczki mester és csapata nagyon is tisztában volt vele, ha a Fehérvár együttese ellen nyer, már négy pont előny lesz az utolsó előtti helyezett előtt. Ez pedig négy fordulóval a bajnokság vége előtt megnyugtató lett volna. Persze ehhez az a tabella hetedik helyen álló, 20 pontos dunántúli csapatot kellett legyőzni, ami nem ígérkezett könnyű feladatnak.

A találkozó harmadik percében már 3-1-es csabai vezetést mutatott az eredményjelző, de hamar kiegyenlítette az állást Deli Rita vezetőedző csapata. A következő percekben úgy tűnt, felszabadultabban tud játszani a vendég együttes és a nagy tét a viharsarki játékosokat nyomja. Részben a támadásban elkövetett pontatlanságoknak, részben pedig Mendy és Bandelier rutinjának is volt köszönhető, hogy a 17. percig a Fehérvár csapatánál volt az előny. Rendezte a sorokat azonban a lila mezben játszó csabai hölgykoszorú, és a gólerős Gávai, Vasileuskaya, valamint a kapuban „beinduló” Triffa vezérletével először egyenlített, majd fokozatosan a vezetést is átvette. A 18. minutumban 10-8-as állásnál kimaradt egy csabai büntető, illetve Herr Orsolya védett remekül, de ez sem szegte a kedvét Gidaiéknak, hét perccel később már öt gól volt az előny (15-10)! Jó volt nézni, hogy ezúttal minden egyes játékos, aki pályára lépett, hozzá tudott tenni valami kis pluszt az addigi történesekhez, ezért is alakulhatott ki a meggyőző különbség. Nagy kár az utolsó percek kapkodásáért, aminek eredményeként csak kettő lett a félidő végére az előnyből (16-14).

 

Jobban akarta a Csaba a két pontot

 

A második félidő elején a kérdés az volt, hogy a vendégcsapat közelebb tud-e jönni még jobban. Nagyon nehezen jött ki mindenesetre a játéktérre Deli Rita együttese, már a játékvezetők és a csabai gárda percek óta kint ácsorgott, amikor végül ők is megjelentek. Egészen biztosan sok mondanivalója volt a szünetben az edzőnek, de a kis hosszabbítás sem segített. Nem jutott egyről a kettőre a nagy nevekből álló középső hármas a Fehérvárnál, és a cserék sem lendítettek túl sokat. Skaliczki edző lányai pedig hibáztak ugyan, de akaratban egyértelműen felülmúlták ellenfelüket, tartották a különbséget. A 40. percben 20-16-ot, a 45. percben pedig 22-18-at láthattunk az eredményjelzőn, nem tudott közelebb kerülni pályaválasztójához a Fehérvár. Volt rá példa, hogy még lerohanást követően sem tudták bevenni Triffa kapuját, a kapus a legjobb pillanatokban húzta le a rolót, már nem először a tavaszi fordulók során. A másik kapuban a Csabán is előforduló, a második játékrészben játéklehetőséget kapó Sipeki sokkal kevesebbet találkozott a labdával, és a szintén ex-csabai Hajduch sem váltotta meg ezúttal a világot. A találkozó utolsó negyedórájára Gávai mellé felzárkózott még Vukajlovic, aki szabályosan megőrjítette a fehérvári védekező játékosokat, remekül játszott a meccs ezen szakaszában Még azt is elbírta ezúttal a csapat, hogy Walfisch ezúttal halványabban teljesített. Az utolsó percek már valóságos örömjátékot hoztak, valamint a csapat és a közönség egymásra találását. Felállva tapsolt a publikum, majd őrjöngött, amikor Gávai az utolsó másodpercben megszerezte az utolsó találatot. A csabai együttes remek teljesítménnyel, végül hét góllal megverte a Fehérvárt (30-23).

 

Így látták a főszereplők

 

Deli Rita (vezetőedző, Fehérvár KC): - Sajnos a védekezésünk nem volt elég feszes, nagyon sok átlövésgólt kaptunk az első félidőben. Az elején még jól működött az, hogy 8-9 méteren találkoztunk a csabai átlövőkkel, de később érthetetlen módon passzívvá váltunk, 6 méteren ragadtunk és ez megbosszulta magát, támadásban pedig túl sokat egyénieskedtünk. A második játékrészben pedig Zöldi-Tóth Katát képtelenek voltunk tartani, pedig a belső hármassal való kapcsolatát levideóztuk előtte. Mindemellett a csabai csapat elhitte, hogy meg tud bennünket verni, úgy gondolom ezúttal bennük több akarat és higgadtság volt, mint bennünk.

Mayer Szabina (játékos, Fehérvár KC): - Az első félidőben felemás érzésem volt, mert a lerohanásaink sikerültek, de a védekezésünk és a felállt fal elleni játékunk nem. A második játékrészben ahogy futottunk az eredmény után, egyre kapkodóbb lett a játékunk, nem játszottuk meg a társakat, az átlövéseink pedig nem sikerültek, ez ma nagy hibának bizonyult.

Aleksandra Vukajlovic (játékos, Békéscsabai ENKSE): - Nagyon tisztelem a csapattársakat, nagyon szeretek itt játszani, s ma úgy gondolom nagyon jól együtt is tudtunk működni. Mindenki mindent megtett annak érdekében, hogy meg legyen a két pont.

Gidai Eszter (játékos, Békéscsabai ENKSE): - A mérkőzés előtti napokban nagyon felszabadultak voltunk, s ezt próbáltuk átvinni erre a meccsre is. Az volt a célunk, hogy végig mi irányítsuk a mérkőzés alakulását, ami sikerült is. Nem szeretnék elhamarkodott kijelentéseket tenni, de szerintem ezzel megvan a bennmaradás.

Skaliczki László (vezetőedző, Békéscsabai ENKSE): - Nagyon örülök annak, hogy egymásra talált a csapat és a közönség, kezdettől fogva remekül biztatták a lányokat a kilátogató szurkolók, külön motivációt jelentett és nem mellesleg plusz gólokat. A 30 dobott gólunk remek, de az is nagyon jó, hogy a remek átlövői kvalitásokkal rendelkező ellenfelünket 23 gólon tartottuk. A játékosok előtt le a kalappal, a héten nagyon jól dolgoztak, céltudatosak, fegyelmezettek voltak. Mondtam is nekik előzetesen, ha ők egy kicsit kevesebbet nyújtanak, mi pedig folytatjuk a jó ritmusú hetünket, s átvisszük ezt a találkozóra is, győzhetünk. Örülök, hogy bejött, ami azért is fontos, mert ezzel a sikerrel nagy lépést tettünk a bennmaradás felé.

 

Szegedi Zsolt

 

A hírről készült videó anyagunk:

További programok »

Sport

Egyenlített az Újpest, folytatódik a BRSE párharca!

A csabai röpisek Újpesten folytatták az Extraliga rájátszását, azok után, hogy a három győzelemig tartó párharc első mérkőzésén 3:0-ra nyertek. A fővárosiakkal szembeni, idegenben játszott szerdai meccsen azonban végül nem sikerült növelni az előnyt.
21:17
FEL