A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: opendir(/var/lib/php/sessions): failed to open dir: Permission denied

Filename: drivers/Session_files_driver.php

Line Number: 356

Backtrace:

File: /srv/www/behir.hu/docs/application/controllers/core/common_controller.php
Line: 10
Function: __construct

File: /srv/www/behir.hu/docs/application/controllers/core/public_controller.php
Line: 9
Function: __construct

File: /srv/www/behir.hu/docs/application/controllers/Public_article.php
Line: 9
Function: __construct

File: /srv/www/behir.hu/docs/index.php
Line: 348
Function: require_once

Kétszáznyolcvanöt milliós fejlesztés a Degré utcai otthonban

Kétszáznyolcvanöt milliós fejlesztés a Degré utcai otthonban

2016. január 30. 09:26 | behir.hu

Átadták a Békés Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Központ energetikai hatékonyságát segítő biomassza kazánját. A biomassza fontos kiaknázatlan energiaforrás Magyarországon. Megfelelő kezelés mellett az szerves anyagokból összeállt faapríték, környezetbarát és energiatakarékos módon biztosítja a fűtést. A fejlesztésnek köszönhetően jelentősen csökken majd a Degré utcai gyermekotthon fűtési költsége.

A Degré utcai gyermekotthon 2014-ben, 285 millió forint értékben nyert pályázatot az épület fejlesztésére, energetikai hatékonyságának növelésére.

Czibere Károly, a Szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár a rendezvényen elmondta, az állami fenntartó - a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság - az elmúlt évben közel 10 milliárd forintot fordított az intézmények megújulására. Ebből az összegből energetikai és az ezzel kapcsolatos korszerűsítésre 7,2 milliárd forintot költött az igazgatóság.

A beruházásnak köszönhetően mostantól biomassza kazán fűti az intézményt. Az új fűtőrendszer automatikusan működik, tartályát 2 hetente kell majd feltölteni. Használatával jelentősen csökkenthető a fosszilis tüzelőanyag fogyasztás, ezáltal a szén-dioxid kibocsátás, miközben folyamatos meleget biztosít majd az otthon lakóinak.

Ezzel egyidejűleg, szintén pályázati pénzből, sikeresen befejeződtek az épület hőszigetelésének korszerűsítési munkálatai, így már az új nyílászárók, és a 15 cm vastag szigetelés tarják bent a meleget.

A beruházás várhatóan 20 százalékos megtakarítást fog jelenteni az otthon fenntartói számára.

 

FEL