Két sebességmérő traffiboxot helyeztek ki Békéscsabán

2023. március 16. 18:19 | Vincze Attila

Sebességmérésre alkalmas, úgynevezett traffiboxokat telepített a békéscsabai önkormányzat a város két forgalmas pontján. A Lencsési és a Kolozsvári úton felállított eszközökben egyelőre még nem helyezte el a rendőrség a sebességmérő készülékeket, de a helyiek szerint máris érezhető valamennyire a fémkabinetek forgalomlassító hatása.

Néhány héttel ezelőtt helyezte ki a traffiboxokat a békéscsabai önkormányzat a Lencsési út és a Kolozsvári út mellett. A traffibox tulajdonképpen egy fémkalitka, amelybe bármikor egyetlen mozdulattal be lehet tenni egy sebességmérő készüléket, így egyfajta telepített traffipaxként működik. Az eszközök ugyan jelenleg még nincsenek üzembe helyezve, de a behir.hu által megkérdezett helyiek többsége pozitívan fogadta a kezdeményezést, a lakosok nagy része szerint azok hasznosak lehetnek a gyorshajtók ellen. 

Békéscsaba jegyzője megkeresésünkre elmondta, hogy a két traffibox felállítására 1,7 millió forintot fordított az önkormányzat. Bacsa Vendel kiemelte, a város kizárólag a telepítési és az üzemeltetési költségeket állja, a sebességmérők elhelyezéséről azonban a rendőrség gondoskodik majd.

– A rendőrséggel közös gondolkodás eredménye a két kabinet kihelyezése, illetve természetesen a helyszínek kiválasztásában is a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság szakemberei voltak a kollégáink segítségére, azaz alapvetően a lakosságtól érkezett jelzéseket figyelembe véve, a rendőrséggel közösen jelöltük ki a helyszíneket – hangsúlyozta. 

A jegyző hozzátette: a békéscsabai önkormányzat egyelőre nem tervezi újabb traffiboxok felállítását a városban. Arról, hogy a kihelyezett fémkabinetekben mikortól méri majd a rendőrség ténylegesen a sebességet, hamarosan tájékoztatják az autósokat.

További programok »

Itthon

Egy vegyesboltban „nyit” újra a posta Gerlán

2022 novembere után csütörtöktől újra igénybe lehet venni a postai szolgáltatásokat Gerlán. Mint ismert, másfél évvel ezelőtt összesen hat fiókját zárta be a Magyar Posta Békéscsabán, köztük Gerlán is. Egy postapartneri programnak köszönhetően azonban ismét lehet majd a városrészben levelet, csomagot feladni, csekket befizetni vagy készpénzt felvenni.
2024. április 24. 17:09
FEL