Két napig csokival vonták be Gyulát

2020. február 16. 15:08 | Papp Ádám Sándor

Első alkalommal rendezték meg hétvégén a Gyulai Csokoládé Fesztivált a gyulai Hunguest Hotel Erkelben.

A hotel nagytermében valóságos csokoládé mennyország várta az érdeklődőket, hiszen az édestől a sósig, puhától a keményig mindenféle állagú és ízű édesség a nagyközönség elé tárulkozott. A kreatív édességekből sem volt hiány: csoki alapú barkácseszközök, marcipán rózsa és más, tekintetvonzó termékek mellett még a kolbász is grillázsból készült.

 

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

 

Az első alkalommal életre hívott, kétnapos Gyulai Csokoládé Fesztivált a lajosmizsei székhelyű, kézműves édességeket gyártó Rimóczi-Art Csokoládé Grillázs Szalon szervezte.

Rimóczi László, a Magyar Grillázsszövetség elnöke elmondta: országos kampányba kezdtek a csokoládé fesztiválokkal. Céljuk, hogy minél több magyarországi nagyvárosba elvigyék termékeiket, ezzel is népszerűsítve a hazai kézműves nyalánkságokat. Hozzátette: mintegy ezer termékkel és négy tonna csokoládéval érkeztek Gyulára.

– Az ötlet onnan érkezett, hogy szülővárosomban van egy csokoládé és grillázs szalonunk. Lajosmizsén szerveztem meg első alkalommal ezt a fesztivált, amely annyira sikeres volt, hogy a csokoládét központba helyezve el kell vigyük Magyarország különböző városaiba. Természetesen célunk, hogy a kézműves és a minőségi termékeket népszerűsítsük és megismertessük az emberekkel, hogy a bizonyos nagy nevek mellett vannak még olyan csokoládék, amelyek érdekesek és finomak is egyben – emelte ki a főszervező.

A helyszínen megvásárolható finomságok mellett az érdeklődők saját kezükkel készíthettek mézeskalácsot, gyurmázhattak csokoládéval, de meg is mérettethették magukat: szombaton csokoládétorta, míg vasárnap gyümölcstorta verseny volt a fesztiválon. A bátrak pedig a csilis csokoládé evőversenyen megmutathatták, hogy a világ egyik legerősebb paprikája sem fog ki rajtuk.

A Csokoládé Fesztivál márciusban Kazincbarcikán, áprilisban Dunaúvárosban folytatódik. Békés megyébe legközelebb októberben tér vissza a csokoládé őrület, hiszen Szarvason szerveznek majd kétnapos eseményt.

 

Galéria

FEL