Jelentős forgalomra számítanak a kereskedők Valentin-napon Békésben

2023. február 14. 16:45 | Vincze Attila

A gazdasági nehézségek ellenére továbbra is jelentős forgalmat bonyolítanak le a kereskedők és vendéglátósok Valentin-napon Békésben. A szerelmesek körében ezúttal is a virág a legnépszerűbb ajándék, de a különleges édességek szintén nagyon keresettek.

A békéscsabai Virágok köztnél is az átlagoshoz képest ilyenkor többszörösére növekszik a forgalom. Mint ahogy a bolt ügyvezetője, Krizsán Gáborné a behir.hu-nak elmondta, a szerelmesek legtöbbször a szálas rózsát keresik, de a különböző virágkompozíciók és díszcsomagolású cserepes virágok szintén kedveltek.

– Általában az értékesebb csokrokat, illetve a drágább kompozíciókat előre szokták kérni, illetve előre megrendelik, azért hogy biztos meglegyen, de aki csak egy szál virágra gondol, tehát azzal szeretné meglepni a kedvesét, az bejön és megveszi – fogalmazott. 

A néhány méterrel arrébb található Jetty Choco cukrászdában is széles a Valentin-napi kínálat. A szív alakú torták és különleges sütemények mellett többféle kézműves csokoládé közül is lehet választani, melyekhez az alkalomhoz illő díszdoboz is jár. Balogh László tulajdonos szerint az elmúlt években a válsághelyzet ellenére sem esett vissza különösebben a Valentin-napi forgalmuk, sőt inkább azt tapasztalja, hogy sokszor már nem kizárólag a szerelmesek vesznek egymásnak valamilyen apróságot.

 

A kézműves csokoládék is népszerűnek számítanak Valentin napon. Fotó: behir.hu

 

– Változó a forgalom, de azért mindig egy kicsivel erősebb, mint szokott, persze nem annyira, mint Amerikában, ahol ennek hagyománya van, de azért Magyarországon is évről évre kezd egyre erőteljesebb lenni. Már nem csak arról beszélünk, hogy a fiatal párok vagy a szerelmesek meglepik egymást valami kis ajándékkal, hanem már sokszor a barátok is ezt teszik – részletezte.

A tulajdonos hozzátette, hogy nemcsak február 14-én, hanem egész héten várják a Valentin-napi különlegességekkel a párokat.

További programok »

FEL