Két edzőmérkőzéssel zárta a felkészülés második hetét a Békéscsaba 1912 Előre

2021. január 17. 12:37 | Papp Ádám Sándor

A csabai labdarúgók szombaton a Békéscsaba Labdarúgó Akadémián az NB III. Közép csoportjának listavezetőjét, a Kecskeméti TE együttesét fogadták, majd a DEAC gárdáját.

A szombaton 11 órától kezdődő Kecskemét elleni edzőmérkőzés kiegyenlített csatát hozott a felek között. Az osztálykülönbség ellenére jól tartotta magát a vendégcsapat, egészen a 82. percig, amikor Máris Dominik szerezte a mérkőzés első és egyetlen találatát. 

A két órával későbbi, Békéscsaba – DEAC mérkőzésen hazai részről azok kaptak lehetőség, akik kevesebbet szerepelnek az NB II-es mérkőzéseken. A találkozó 28. percében büntetőhöz jutott a debreceni együttes, amelyet Ibrahima Sidibe értékesített. Végül, mint kiderült az a találat döntötte el a mérkőzést.

– Elsősorban az volt ma a lényeg, hogy mindenki tudjon mérkőzést játszani és meglegyen a megfelelő terhelés. Tudtam, hogy kicsit nehézkes lesz a vége, mert még ott azért nem tartunk, de a felkészüléshez mindenképpen szükséges, hogy 90 perceket játszanak a srácok. Szerintem mind a két mérkőzésen rendben voltunk, hiszen a második meccsen a fiatalok is jól pörögtek, és megfelelő ellenfelei voltak egy NB2-es csapatnak. Itt azért azt szerettem volna látni, hányan érik el azt a szintet, hogy esetleg az első csapatban is tudjanak majd játszani és látszott, hogy egy-két fiatalra lehet számítani, úgyhogy ennek örültem. Az első meccs is rendben volt - tudtam, hogy nem leszünk frissek, de nem is ennek van még itt az ideje – értékelte a szombati két mérkőzést Preisinger Sándor, a Békéscsaba 1912 Előre vezetőedzője a klub közösségi oldalán.

A Békéscsaba 1912 Előre együttese jövőhéten Algyőre utazik, ahol a csapat péntekig edzőtáborozik. A lila-fehérek január 20-án az Algyő, január 23-án pedig a Szeged-Csanád Grosics Akadémia ellen játszanak felkészülési mérkőzést.

Sport

Kézilabda: Ha feljavul a védelem, itthon tarthatja a pontokat az Előre NKSE

Fontos találkozó előtt áll a Békéscsabai Előre NKSE együttese a női kézilabda NB I-ben. A csabai kézilabdás lányok a Boglári Akadémia-SZISE csapatát fogadják szombaton, hazai pályán. A hétvégi ellenfél 4 megszerzett ponttal, közvetlenül a viharsarki gárda előtt áll a tabellán, így a csabai lányok célja, hogy megszerezzék idei első győzelmüket.
14:30
FEL