Két békéscsabai siker

2017. október 3. 17:04 | Papp Ádám Sándor

Gregor László Pécsen, Zahorán Petra pedig Varasdon aratott győzelmet.

Pécsről indulva rendezték meg hétvégén a Misina csúcstámadás elnevezésű utcai futóversenyt. Békéscsaba képviseletében Gregor László is jelen volt.

A verseny 12,5 km-es volt, először Pécs városában mintegy 6 km-tettek meg és vágtak neki a hegynek a hazai élvonalat felvonultató résztvevők. Gregor László végig az élbolyban futva, számára igen szokatlan 530 m-es szintkülönbséget ledolgozva a végén diadalmaskodott és megnyerte a versenyt.

Számára is, mint a többi futónak kiváló felkészülési lehetőség volt az október 21.-i Pósteleki Országos Mezei Liga 1.sorozata előtt ez a verseny.

Egy másik siker is született, szombaton, Varasdon (CRO) rendezték a jelentős múltú U16 válogatott viadalt, amelyen Horvátország, Csehország, Magyarország, Szlovénia ás Szlovákia legjobb serdülő atlétái vettek részt. Jól szerepeltek a fiatal magyar atléták, az összesített pontversenyben és a lányoknál győzelemmel, a fiúknál a második helyen fejezték be a 31 számból álló találkozót. Az összesített versenyt a magyar csapat nyerte.

A Kopp Békéscsabai Club versenyzője, Urbanikné Rosza Mária tanítványa, Zahorán Petra 3000 m gyaloglásban állt rajthoz. A csípős reggelen (5 °C), első versenyszámként, a fiúkkal közösen rajtoltak a lányok. Petra rajt cél győzelemmel szerezte meg a válogatott első aranyérmét.

További programok »

FEL