Két Békés megyei közlekedési rendőrt díjazott a Magyar Autóklub

Kiemelkedő szakmai munkájáért díjazott két közlekedési rendőrt a Magyar Autóklub Dél-Alföldi Regionális Szervezete. A Mezőkovácsházán szolgálatot teljesítő balesetvizsgáló, Gonda Zsolt, és a Szeghalmi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztájának vezetője, Szabó Lajos vehette át idén az elismerést az év utolsó munkanapján.

Rendőri karos forgalomirányítással találkozhattak a közlekedők pénteken délelőtt a Szabadság tér és a Bartók Béla út csomópontjában. Ugyanis a Magyar Autóklub Dél-Alföldi Regionális Szervezete két közlekedési rendőrt díjazott, és a hagyományoknak megfelelően az elismeréseket a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság épülete előtti kereszteződésben adták át. 2017-ben Gonda Zsolt címzetes rendőr főtörzszászlós vehette át az egyik elismerést.

– 1996-ban kezdtem a szakmát. Mezőkovácsháza Rendőrkapitányságon dolgozom 1998-tól a közlekedési szakterületen. 17 évig voltam baleseti helyszínelő, és most már két éve, mint balesetvizsgáló dolgozom – mondta el Gonda Zsolt.

A másik jutalmat Szabó Lajos rendőr századosnak ítélték oda, aki jelenleg a Szeghalmi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztályát vezeti.

– Ez nem csak az én elismerésem, hanem az alosztályomé is. Mert ahogy ők dolgoznak, ahogy a munkájukat végzik, az minősít engem is. Ezért nyilvánvaló ez az elismerés az övéké is – emelte ki Szabó Lajos rendőr százados.

Az autóklub békéscsabai szervezetének elnöke hangsúlyozta: a díjazással az a célja a szervezetnek, hogy elismerje a rendőrök munkáját, ezzel is biztonságosabbá tegyék a közlekedést, hogy minél többen érhessenek haza. Hozzátette: ezek alapján választják ki a jutalmazott rendőröket minden évben.

– Azokat jutalmazzuk ilyenkor, akik a közlekedési szakágban olyan munkát végeztek az évben, amiért elismerésre méltóak. A díjazottak nemcsak azzal érdemelték ki az elismerést, hogy fegyelmezik a közúton közlekedőket, hanem azzal is, hogy tanácsokkal segítik a közlekedőket – emelte ki Szudár László, a Magyar Autóklub Békéscsabai Szervezetének elnöke.

A Magyar Autóklub regionális szervezete a Békés Megyei Rendőr-főkapitánysággal egyeztetve választja ki minden évben a díjazott rendőröket.

– A Magyar Autóklub egy teljesen civil szervezetként nagyon jó kapcsolatot alakított ki a rendőrséggel. Ugyanaz a célunk: a közlekedők biztonsága, és ezért csak jó lehet a két szervezet együttműködése – hangsúlyozta Szikszai István, a Magyar Autóklub Békés Megyei Szervezetének címzetes elnöke.

Békés megye mellett Budapesten, és néhány megyeszékhelyen köszöntenek rendőröket az autóklub helyi szervezetei az év utolsó munkanapján, de az a céljuk, hogy a kezdeményezésük országos szintűvé váljon – tette hozzá Szikszai István.

Megosztás:

Címke: , , , , , , , , , ,