Készen állnak a csabai konyhák a szeptemberi tanévkezdésre

2019. augusztus 22. 16:32 | Szendi Rita

Hamarosan befejeződnek a felújítási munkálatok a Békéscsabai Gyermekélelmezési Intézmény egyes konyhájában. A nyári időszakban minden olyan feladatot elvégeztek, amelyre év közben nincs lehetőség.

Már csak egy konyha felújítása maradt hátra Békéscsabán az őszi tanévkezdésig. Az egyes konyhán jelenleg a tisztasági festés és az eszközök kitakarítása, felújítása zajlik. Az intézmény szakmai koordinátora a behir.hu megkeresésére elmondta, hogy a dolgozók is részt vesznek a kisebb munkálatokban. Balogh Judit arról is tájékoztatott: minden dolgozónak megnyugvást jelent, hogy a vonatkozó rendeletnek megfelelnek, ugyanis folyamatosan ellenőrizik a működésüket.

A gyermekélelmezési intézmény mind a négy főzőkonyháját felújította a nyár folyamán – emelte ki Bíró Csaba. Az intézményvezető jelezte: a nyári időszakban a karbantartásokat, minimális javításokat végzik el. Ebben az időszakban egyetlenegy konyha üzemel, míg a másik három konyhát időszakosan, folyamatosan, a jogszabályoknak megfelelő előírásokat betartva újítják fel és végezik el a szükséges munkálatokat. Ebben az évben minimális eszközbeszerzésre és a világítás korszerűsítésére is volt lehetőség – tette hozzá az intézmény igazgatója.

Idén nem folytatódik a Kedvenc menü elnevezésű kezdeményezés, amelyet az intézmény 2018 tavaszán indított a békéscsabai általános iskolásoknak – tájékoztatott Bíró Csaba. Mint mondta: szeretnék, ha a diákok jobban megismerhetnék az intézményt – ennek részleteiről azonban később számolnak majd be.

További programok »

Itthon

Közös kerékpározással hívták fel a figyelmet a biztonságos közlekedésre

Az Autómentes Nap délutánján több, mint száz kerékpáros hívta fel a figyelmet a biztonságos és környezetbarát közlekedési formára. Békéscsaba önkormányzata a Fenntartható Térségért Alapítvánnyal együttműködve azzal a céllal szervezett motorokkal biztosított felvonulást, hogy népszerűsítse a kerékpározást.
2019. szeptember 22. 19:05
FEL