Kerékpárúttal bővül a Szabolcs utca Békéscsabán

2019. december 13. 15:11 | D. Nagy Bence

Gyalogosok és kerékpárosok osztoznak évek óta a forgalmas békéscsabai útszakasz járdáján. A biztonságos közlekedés érdekében bicikliút építése mellet döntött a város közgyűlése.

Hamarosan új lehetőségekkel bővül a Szabolcs utcai közlekedés. A Szerdahelyi és Ihász utca közötti szakaszon kerékpárút épül majd, biztonságosabbá téve ezzel a gyalogosok közlekedését. Szarvas Péter polgármester elmondta, hogy a közgyűlés döntése alapján a bicikliút az érintett szakasz egyes részein a gyalogjárdával egyesítve, más részeken önálló kerékpáros szakaszként készül el.

A munkálatok megkezdéséhez fakivágás is szükségeltetik: 49 fát és hat cserjét vágnak majd ki a nyomvonal mentén. A polgármester kiemelte, hogy az elöregedett, kevésbé értékes fák helyére a szakasz átadása után 60 darab kislevelű hárs kerül majd. Az önkormányzat kétéves, nevelt fákat ültet, amelyek földlabdával együtt kerülnek majd a földbe és már lombkoronával is rendelkeznek.

A polgármester közlése szerint a közgyűlésen további negyven fa elültetésére is ígéretet tettek, melyek várhatóan szintén a kerékpárút környezetét gazdagítják majd. A munkálatok megkezdéséről a környékbeli tömbházak lakóit postaládába dobott értesítőkkel előzetesen tájékoztatják majd.

Itthon

A kommunista diktatúrák áldozataira emlékeztek Békéscsabán

Idén a korábbi évektől eltérően emlékezett február 25-én a kommunista diktatúrák áldozataira a békéscsabai önkormányzat. Egy korabeli képeket és történéseket magában foglaló, online füzetet állítottak össze az érdeklődőknek. Emellett a város vezetése szűk körben az emlékműhöz is kilátogatott csütörtökön.
2021. február 25. 15:22
FEL