Nyárra elkészülhet a Szabolcs utcai kerékpárút

2020. április 1. 10:21 | Papp Ádám Sándor

120 millió forint értékben építik meg Békéscsabán, a Szabolcs utcában a kerékpárutat a minél biztonságos közlekedés érdekében. A szakaszon 53 fát vágtak ki a nyomvonal kivitelezése miatt, amelyeket a bicikliút átadása után száz díszhársfával pótolnak majd.

– A Szabolcs utcai fejlesztések révén a kerékpárút-hálózati folytonosságának egyik legjelentősebb hiányossága szűnik meg – fogalmazott Békéscsaba környezetvédelmi és turisztikai ügyekért felelős tanácsnoka. Opauszki Zoltán kifejtette, hogy a szakasz megvalósításával létrejön a kapcsolat a békéscsabai vasútállomás és autóbuszpályaudvar, valamint a város lakóterületei között.

– A Szerdahelyi és az Ihász utca között épül meg a szakasz, amely mintegy 700 méteren inkább a közlekedési kapacitások elérése szempontjából bír jelentőséggel, például Jaminából érkezve a vasútállomás, az autóbuszállomás irányába közlekedők számára teremti meg a biztonságos közlekedés feltételeit – emelte ki a tanácsnok.

 

Fotó: Ujházi György / behir.hu

Fotó: Ujházi György / behir.hu

 

A Szabolcs utcai kerékpárforgalmi létesítmény hiányzó szakasza a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként valósul meg, bruttó 120 millió forint értékben. A kivitelező cég ügyvezetője elmondta: a koronavírus miatt kialakult veszélyhelyzet ellenére gördülékenyen haladnak a munkálatok.

– Az új járdarészeken aszfalt nélkül megépítettük az alapokat és a szegélyköveket, amelyeken tudnak közlekedni a gyalogosok. A régi kerékpáros és gyalogos részeknek a felbontása és építése van most folyamatban – árulta el a behir.hu kérdésére Mochnács Pál, a Bólem Építőipari Kft. ügyvezetője.

Hozzátette: szerdától kezdődik a kerékpárút aszfaltozása. Mint mondta: a szakasz kivitelezési határideje augusztus, de előteljesítéssel számolnak és szeretnék minél hamarabb átadni a gyalogos- és kerékpárforgalomnak a fejlesztést.

 

Fotó: Ujházi György / behir.hu

Fotó: Ujházi György / behir.hu

További programok »

Önkormányzati hírek

Békéscsaba hazavár! – ismét lehet pályázni

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot hirdet a felsőfokú tanulmányokat folytatók támogatására a „Békéscsaba hazavár!” felsőoktatási hallgatói ösztöndíj elnyerésére, valamint a diplomás pályakezdők támogatására a „Békéscsaba hazavár!” életkezdési támogatás elnyerésére.
10:13
FEL