Biztonság a csabai kerékpárosoknak

2020. február 5. 17:03 | D. Nagy Bence

A 2019-es év végén még csak karók jelölték annak a kerékpárútnak a nyomvonalát, amely a Szabolcs utcán épül meg. A közel egy kilométeres szakaszon idén januárban már megkezdődtek a munkálatok.

Jelenleg még a járdán közlekednek azok a biciklisták, akik biztonsággal akarják átszelni a Szabolcs utcát. Az idei év elején azonban már megkezdődtek az előkészítő munkálatok, a tervek szerint ugyanis a kerékpárút 2020 negyedik negyedéve előtt elkészül.

Szarvas Péter polgármester elmondta, hogy a Szerdahelyi és Ihász utca közötti, közel egy kilométeres szakasz mentén összesen 53 fát vágnak ki a szakemberek. A javarészt elöregedett, értéktelen fákat a város a bicikliút átadása után száz díszhársfával pótolja. A városvezető elmondta, hogy az önkormányzat igyekszik a biciklisták kedvében járni, ezért a biztonságot erősítő fejlesztésekkel bővítik a kerékpáros hálózatot.

- Békéscsabán jóval nagyobb a kerékpárral közlekedők aránya az országos átlaghoz képest: míg a városban 34 százalékról beszélhetünk, addig ez az átlag országosan 25-26 százalékot jelent – tette hozzá Szarvas Péter.

 

Itthon

Az LMP továbbra is kiáll az őshonos nemzeti kisebbségek jogai mellett

A Lehet Más a Politika parlamenti frakciójának vezetője, Keresztes László Lóránt és Takács Péter, a párt dél-alföldi regionális elnöke tartott sajtótájékoztatót szerdán Békéscsabán. Kiderült, hogy az LMP az Európai Bizottság januári elutasító döntése után is tovább küzd a kisebbségek, köztük Székelyföld autonómiájáért.
2021. április 14. 18:42
FEL