Kerekasztal beszélgetés csabai civil szervezetekkel

2023. május 10. 13:49 | Fajó Attila

Szerda délelőtt kerekasztal beszélgetést szervezett a Békés vármegyei Civil Szolgáltató Központ a csabai civil szervezetek képviselőinek. A tizenöt megjelent szervezet képviselői arról hallhattak bővebb tájékoztatást, hogy a kormányzat milyen forrásokkal tudja segíteni tevékenységüket.

– A civil területet nem érintették a háborús válság megszorításai – emelte ki Kecskés Péter. – Az idei évre az államháztartásból elkülönített 11 milliárd forint pénzalap előreláthatólag 25 százalékig emelkedik majd 2024-re – közölte a Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztályának vezetője.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő a rendezvényen kiemelte, hogy a miniszterelnőkség főosztályának támogatásával jött létre a megyejáró program, melynek része volt a szerdán megtartott civil kerekasztal beszélgetés. Hozzátette: az ilyen alkalmak töretlen népszerűségnek örvendenek, amely bizonyítja a civil szervezetek vármegyei aktivitását és azt, hogy a civil ügyeket érintő információk átadása, ismertetése az ilyen platformokon kivitelezhető a legjobban.

– A civil szervezetek működése alapjaiban tudja meghatározni egy város jó működését – erről már Zalai Mihály, a Békés Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke beszélt. – Évek óta azt tapasztaljuk, hogy az önszerveződő civil szféra mögé komoly anyagi támogatást mozgosít a kormány – tette hozzá.

– A megjelent civil szervezetek képviselői bármilyen nemű kérdésüket feltehették, a kerekasztal beszélgetés ettől izgalmas és innovatív műfaj. "Slágertéma" a forrásteremtés a szervezetek számára, de szerencsére ezekben a kérdésekben is kielégítő válaszokra számíthattunk a Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztályának képviselőjétől – mondta el Herczegné Számel Annamária, a házigazda Civil Központ vezetője.

 

Galéria

További programok »

FEL