Kéred a feleségem? – Klasszikus komédia érkezik a Jókai színházba

2020. február 7. 17:11 | D. Nagy Bence

Szerelem, ó! címmel igazi vígjátékklasszikus érkezik Békéscsabára. Csütörtökön a darab olvasópróbáján jártunk.

Murray Schisgal darabja a new yorki Broadway-n debütált 1965-ben, azóta számos feldolgozást és 1967-ben egy filmadaptációt is megélt Jack Lemmon és Peter Falk főszereplésével. Békéscsabán Katkó Ferenc állítja színpadra a darabot, amely különleges módon végig egy hídon játszódik.

„A híd nagyon fontos eleme a történetnek, nemcsak azért, mert a cselekmény ott játszódik, hanem azért, mert van egy szimbolikus, összekötő funkciója is” – mondta el Katkó Ferenc.

A történet szerint két régi osztálytárs tizenöt év után összetalálkozik: Milt Manville (Csomós Lajos) gazdag, nős ember lett, Harry Berlint (Tege Antal) viszont egész életében üldözte a balszerencse, ezért úgy dönt, leveti magát a hídról. Amikor a szuicid hajlamú Harryre már az észérvek sem hatnak, Milt felajánlja barátjának saját feleségét, Ellent (Liszi Melinda) azzal a céllal, hogy a szerencsétlen figura talán szerelmes lesz, és így eltekint az öngyilkosságtól.

A Harryt alakító Tege Antal elmondta, hogy bár a karaktere tragikus figura, a szerző rengeteg vígjátéki elemmel töltötte meg az ő szövegeit is, így beleillik a komédiába. A férfi hősök mellett fontos szerephez jut Ellen is, akit saját férje kínál fel az öngyilkosjelölt Harrynek.

„Valahol talán sértő, de jobban belegondolva fel kell tennünk a kérdést, hogy vajon mekkora szeretet vagy jóindulat kell ahhoz, hogy az ember a saját, legdrágább kincsét ajánlja fel másnak” – emelte ki Liszi Melinda.

A Szerelem, ó! március 6-án debütál a Jókai színházban az Intimtér színpadán.

További programok »

FEL