Mély depressziótól a szárnyaló boldogságig – vígjáték a Jókai színpadán

2020. március 3. 18:14 | Horváth Szabolcs

Pénteken mutatja be a Jókai színház a Szerelem, ó! című szatirikus bóhózatot. A darab sajtónyilvános főpróbáját kedden tartották.

15 év után találkozik két régi iskolatárs. Miltnek jól megy a sora, nagymenő, nős ember. Harry viszont éppen a folyóba akarja vetni magát. Milt próbálja meggyőzni, hogy a szerelemért érdemes élni. Miután Harry nem ugrik le a hídról, a régi barátok beszélgetni kezdenek, végül az is kiderül, hogy Harry egy kutya miatt döntötte el, hogy öngyilkos lesz. Milt saját feleségét ajánlja fel régi jó barátjának. Amikor megjelenik a nő – akit Liszi Melinda alakít - természetesen minden megváltozik a két férfi életében.

 

(Fotó: Kovács Dénes)

(Fotó: Kovács Dénes)

 

- Milttel távozok a végén és kiderül az utolsó egy oldalból, hogy minden marad ugyanúgy, vagyis semmi sem változik. Ez valahol az emberi gyarlóság, hogy ilyenek vagyunk: harcolunk dolgokért, dolgozunk és beleesünk ugyanabba a hibába. Egy izgalmas kérdést feszeget a darab – fogalmazott Liszi Melinda.

Csomós Lajos alakítja Miltet, aki gazdag, sikeres ember, de ez az állapot csak addig tart, amíg a mentésre váró barát meg nem jelenik. A Harryt megformáló Tege Antal szerint a darab abszurditásából, groteszkségéből fakadnak a nagy váltások, a mély depresszió, abból pedig a szárnyaló boldogság.

 

(Fotó: Kovács Dénes)

(Fotó: Kovács Dénes)

 

- A kutya lepisili Harryt, ettől bekattan. Egy eléggé pici, morbid kattanás történik az életében és nem érti, hogy ez miért vele történt. Úgy látja, hogy ennek biztosan van valami oka. Ebből a szempontból olyan mély, nagy dolog nincs, de ha ezt képletes dolognak vesszük és azt, hogy ez mekkorát változtat a jövőjén, akkor érdemes ezen elgondolkodni – emelte ki Tege Antal.

A darab március 6-ai premierje után nyolc előadás látható a Sík Ferenc Kamaraszínházban.

 

További programok »

FEL