Kendert termesztett a kertjében

2016. január 7. 16:10 | Fekete Kata

A köröstarcsai körzeti megbízott tavaly július 9-én Köröstarcsa külterületén tartott ellenőrzést, amelynek során az egyik hétvégi ház melletti elgazosodott kertben 12 tő kábítószergyanús növényt talált. A gyanúja gyorsan beigazolódott, mert a helyszínre hívott szakértő megállapította, hogy cannabis sativa növényekről, azaz kenderről van szó, ami kábítószernek minősül.

A rendőrök a házban lakó férfit előállították a Mezőberényi rendőrőrsre, akiről kiderült, nemcsak termesztette, hanem fogyasztotta is a drogot, ugyanis a gyorsteszt alkalmazásakor pozitív mintát adott. A növényeket lefoglalták és férfitól levett mintával együtt szakértői vizsgálatra küldték el. A nyomozók M. Lászlót kábítószer birtoklása bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, aki vallomásában elmondta, hogy a növényeket a saját fogyasztására termesztette.    
 
A Békési Rendőrkapitányság Mezőberényi Rendőrőrse a köröstarcsai férfival szemben folytatott nyomozást befejezte. Az eljárás során keletkezett iratokat vádemelési javaslattal január 5-én küldte el a Békési Járási Ügyészségnek. 

Forrás: police.hu

FEL