Kedden hajnalban mutatkozik be a békéscsabai cselgáncsozó Tokióban

2021. július 26. 17:33 | Papp Ádám Sándor

Özbas Szofi, a Békés Megyei Kano Judo SE junior világ– és Európa-bajnok cselgáncsozója magyar idő szerint kedden hajnali 4 órakor kezdi meg szereplését a tokiói olimpián.

Mint az korábban már ismert volt, Özbas Szofi a nők 63 kg-os kategóriájában az első körben – a legjobb 16 közé jutásért zajló párharcban – a hatodik helyen kiemelt, Európa-bajnok és vb-3. német Martyna Trajdos ellen szerepel Tokióban. A súlycsoport küzdelmei magyar idő szerint kedden hajnali 4 órakor kezdődnek. A verseny előtt Gyáni Jánost, a Békés Megyei Kano Judo SE elnökét kérdeztük.

– Nem küzdött még vele korábban Szofi, de teljesen kielemeztük Martyna Trajdos mozgását, mozdulatait és azt, hogy milyen szituációban hogyan reagál. Az olimpián nem számít az, hogy korábban milyen eredményt értél el, a mezőny rendkívül erős. A német versenyzőt verhetőnek tartom, nincs verhetetlen cselgáncsozó. Ha Szofi fejben rendben lesz, amikor a tatamira lép, akkor szerintem megveri az ellenfelét. Pozitívan gondolkozunk és egy jó felkészülés van a hátunk mögött. Annak ellenére, hogy Szofi még csak 19 éves, nemrég olimpiai bronzérmes cselgáncsozót vert meg. Ráadásul láthattuk vasárnap Pupp Rékát, aki az első küzdelmében az olimpiai bajnokot múlta felül, tehát bármi megtörténhet. Szofi 62,4kg-al mérlegelt be, jócskán aláment a súlyának is, de teljesen rendben van, jól érzi magát. Én pedig itthonról, a képernyőn keresztül követem az eseményeket, szurkolok és adom neki az energiát – fejtette ki Gyáni János.

 

További programok »

Sport

Október 17-én ismét lesz 4 Labda Bajnokság

Már javában zajlik a 4 Labda Bajnokság szervezése Békéscsabán. A már több mint 10 esztendeje létező rendezvényt Kormos Mihály, a BRSE korábbi szakmai igazgatója hívta életre. A program szervezését négy évnyi szünet után a Körös Tollaslabda Sport Egyesület vállalta el. A szervezők családi és baráti csapatok nevezését várják.
2021. szeptember 21. 18:20
FEL