Karantén történetek – Szabó Adrienn a gyógyszertár és a konyha között

2020. április 21. 16:40 | Csiffáry Zsuzsanna

Új sorozatunkban olyan Békés megyeieket mutatunk be, akik – bár a négy fal közé szorultak – igyekeznek megtalálni helyüket az új helyzetben. Erről mesélnek a behir.hu-nak.

Szabó Adrienn egy helyi gyógyszertárban dolgozik, ahol a jelenlegi helyzetben is igyekeznek a kollégáival helytállni. Az óvodák és iskolák bezárása az ő családjukat is nagyban érintette, hiszen van egy óvodás kisfia. 

– Zsombor kisfiam óvodás, így nagyon gyorsan kellett alkalmazkodnunk ehhez az új helyzethez. Zsombi vagy itthon  van, vagy a nagyszülőknél. Édesanyámék nagyon sokat segítenek, leginkább ők vigyáznak rá – mesélte el Szabó Adrienn.   

Munkájából eredően sok emberrel találkozik naponta, így nagy hangsúlyt fektet a kézmosásra, viszont a fertőtlenítőt nem bírja, leginkább szappant használ. 

– A nagyszüleimet úgy védem, hogy maszkban megyek hozzájuk, a kisfiamat pedig megtanítottam, hogy ne menjen két méternél közelebb hozzájuk. Köhögésnél már automatikusan vesszük elő a zsebkendőt. A kijárási korlátozás előtt konditerembe jártam, a mozgást most sem hanyagolom el: otthon edzek, rendszeresen különböző gyakorlatokat végzek, valamint zumbázok. Ezek a mozgásformák feltöltenek és megnyugtatnak. Természetesen hiányoznak a barátaim, velük sajnos kevesebbet találkozom, de majd a korlátozás után bepótoljuk. A másik kedvenc helyszínem a konyha, ahol ha bármilyen alkalom adódik, szívesen sütök tortákat, süteményeket. Szeretem a fondantos, cukormázas és csokis mázas tortákat készíteni, amelyeket különböző, ehető dekor elemekekkel díszíthetek – tette hozzá Szabó Adrienn. 

Galéria

Itthon

Az LMP továbbra is kiáll az őshonos nemzeti kisebbségek jogai mellett

A Lehet Más a Politika parlamenti frakciójának vezetője, Keresztes László Lóránt és Takács Péter, a párt dél-alföldi regionális elnöke tartott sajtótájékoztatót szerdán Békéscsabán. Kiderült, hogy az LMP az Európai Bizottság januári elutasító döntése után is tovább küzd a kisebbségek, köztük Székelyföld autonómiájáért.
18:42
FEL