Karácsonyi hangulat: december 2-án nyit a vásár a Főtéren

2018. november 23. 20:07 | Gyemendi Réka

December elején nyitja meg kapuit a Békéscsabai Karácsonyi Vásár, ahol egy hónapon keresztül várják a szórakozni, kikapcsolódni, adományozni és vásárolni vágyókat a megyeszékhely főterén. A vásár megépítését november 21-én kezdték el, a próba üzemmód november 24-től 30-ig tart majd. Az ünnepélyes megnyitó december 2-án, vasárnap lesz 17:30-tól.

 

 

Idén is több kiállítóval, árussal találkozhatnak majd a kilátogatók, akiktől könyveket, kézműves termékeket, ékszereket, ajándékokat is lehet vásárolni. Az ünnepi hangulatú kirakodóvásár minden nap 10-től 20 óráig várja majd az érdeklődőket.

Fábián Ágnes tanácsnok a vásárt beharangozó sajtótájékoztatón a karácsonyi vásár múltját idézte fel, majd arról beszélt, hogy a Szeretlek Békéscsaba Egyesület önkormányzati támogatás nélkül valósítja meg a rendezvényt. Úgy fogalmazott: a vásár nélkül Békéscsaba kevesebb lenne.

 

(Fotó: Bucsai Ákos)

 

Frankó Attila, a vásár igazgatója a Szent István téren felállított mini vidámparkról is beszélt. Hangsúlyozta: a kis óvodások, és alsó tagozatos iskolások Békés megye egész területéről előzetes bejelentkezés alapján, csoportosan, ingyenesen két játékot is kipróbálhatnak délelőtt 10 és délután 14 óra között.

A programokról elmondta: minden pénteken és szombaton 18 órától 20 óráig adventi műsorok, koncertek lesznek láthatóak. December 28-án 17 órától tűzijáték bemutatót, majd december 31-én szilveszteri utcabált rendeznek a főtéren. Itt délután ostorcsattogtatás-bemutató lesz, majd éjfélkor tűzijátékkal búcsúztatják az évet. Az utcabál 22 órától 1 óráig várja az ünnepelni vágyókat.

Az eddigiekhez hasonlóan most is többféle italt és ételt fogyaszthatnak majd a vásározók. Minden nap nyitva tartanak a forralt boros standok, fogyasztható lesz kürtős kalács, kenyérlángos és sült kolbász is.

A szervező természetesen idén is több karitatív akcióval készül: november 29-től a Cipősdoboz elnevezésű akció veszi kezdetét, december 19-én pedig véradásra hívják a segíteni vágyókat az Andrássy út 3. szám alá. A vásárban idén is jelen lesznek a Csabai Állatvédők, akiknek a hideg idő beköszöntével még nagyobb szükségük van az adományokra, hogy ellássák a menhely lakóit.  A szokásokhoz híven december 23-án 13 órától a Frankó Produkciós Iroda előtt karácsonyi ételosztást szerveznek a nagycsaládosoknak.

 

További programok »

FEL