Előzzük meg a lopásokat!

2017. december 2. 08:05 | behir

Az év vége közeledtével megélénkül a forgalom az üzletekben, bevásárlóközpontokban. A rendőrség Békés megyében is nagy hangsúlyt fektet a bűncselekmények megelőzésére - tájékoztatott közleményében a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

Karácsony közeledtével országszerte, így Békés megyében is megélénkül a forgalom az áruházakban, vásárokban. A rendőrkapitányságok visszatérő ellenőrzésekkel, járőrszolgálattal igyekeznek tenni a szabálysértések, bűncselekmények megelőzéséért. Kiemelt figyelmet fordítanak a vasútállomásokra, autóbusz-állomásokra is, ahol a zsúfoltság miatt nagyobb eséllyel fordulhatnak elő lopások. Emellett a rendőrök és a polgárőrök bűnmegelőzési tanácsokkal is szolgálnak a nézelődőknek, vásárlóknak.

Mindenkinek ügyelnie kell a táskájára, pénztárcájára, ezeket még rövid időre se tegyék le polcra, pultra és ne felejtsék a bevásárlókocsikban - hívják fel a figyelmet az egyik legfontosabb szabályra. A rendőrség munkatársai hangsúlyozzák, hogy ilyenkor mindenki lehetőleg csak annyi pénzt tartson magánál, amennyire előreláthatólag szüksége lesz, illetve a pénztárcákat, mobiltelefonokat jól zárható táskában, cipzáras vagy belső zsebben vigyék! Elővigyázatosságból pedig nem érdemes a bankkártyák mellett tartani a PIN-kódokat.

Békéscsabán, a Szent István téren, a karácsonyi vásár bejáratánál, december 1-jén a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai és a Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrjárőrei hívták fel a járókelők figyelmét a legalapvetőbb biztonsági szabályokra. Hangsúlyozták, hogy leparkolt autókban nem szabad jól látható helyen mobiltelefont, navigációs készüléket, kabátot, táskát, megvásárolt ajándékokat hagyni. Az autókat, mielőtt őrizetlenül hagyják, gondosan le kell zárni, az ablakokat is ellenőrizni kell.

A 112-es segélyhívón a nap 24 órájában, folyamatosan fogadják a hívásokat. Ha bárki lopás áldozatává válik, azonnal kérjen segítséget. Üzletekben, vásárokon, rendezvényeken jelezzék a történteket a biztonsági szolgálat munkatársainak és értesítsék a rendőrséget.

 

 

 

További programok »

FEL