A Gyulai Kolbászolás lényege, hogy a résztvevő játékosok legalább hat különböző állomáshelyen gyűjtsenek pecsétet, ennek feltétele, hogy az egyes állomáshelyen vásároljanak bármilyen terméket vagy szolgáltatást. A pontgyűjtők között sorsolást rendeznek, amelyen értékes nyereményekkel gazdagodhatnak.
– Az október 23-i ünnephez közel eső hétvége Békés megyében mindig is a kolbászról szólt. Úgy gondoltuk, ha már eljönnek a turisták és a szállodáink tele vannak belföldi vendégekkel, akkor nem engedhetjük el őket kolbászolás nélkül. Tíz helyszínen szervezünk programokat – fogalmazott Tamáskovitsné Gila Éva, a Gyulahús Kft. marketing menedzsere.
Az érdeklődők az állomáshelyeken nemcsak változatos kolbászkínálattal ismerkedhetnek meg, hanem helyi finomságokkal is.
– A vendégeket egy gyulai pároskolbászos recepttel várjuk. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a Gyulai pároskolbász le van darálva, amely teljesen adalékmentes. Egy sajtkrémet keverünk hozzá, amely fel van tekerve a palacsintára, egy pici csírával megbolondítva – emelte ki Karizs Márta, a Creppy PalacsintaBistro üzletvezetője, ahol a Gyulai Mályvádi sonkával és sajttal töltött palacsintát kóstolhatják meg az érdeklődők.
A Gyulai Kolbászolást október 23-án, pénteken és 24-én, szombaton rendezik meg.