Pálinkafesztivál nem, de gasztroséta lesz a hétvégén Gyulán

2020. szeptember 16. 11:56 | behir

Habár idén elmarad a Gyulai Pálinkafesztivál, a város turisztikában érdekelt intézményei azoknak szeretnének kedveskedni, akik a hétvégén a fürdővárosba érkeznek.

A koronavírus-járvány idén teljesen átírta a rendezvénynaptárat: a rendszerint tavasszal megtartott Gyulai Pálinkafesztivált a szervezők először őszre halasztották, ám a járvány második hulláma miatt végül úgy döntöttek, 2020-ban inkább nem tartják meg a programot. 

Habár az erre a hétvégére tervezett fesztivál végül nem lesz megtartva, az előzetes foglalások alapján sok vendég érkezik a fürdővárosba. Éppen ezért a Gyulai Turisztikai NKft., a Gyulahús Kft., a Gyulai Pálinka Manufaktúra Kft. és az Erkel Ferenc NKft. alapján úgy döntött, hogy olyan szabadtéri programsorozatot állít össze, amely tematikájában a gyulai termékekre, köztük a pálinkára, a kolbászra, a helyi kézműves sörökre épít és érdekes lehet a hétvégére Gyulára érkező turisták és a helyi, illetve környékbeli lakosok számára is.

A hat állomásos, a Kossuth térről induló és a várnál végződő sétát pálinka- és kolbászkóstolók, koncertek, főzdelátogatások színesítik. Ezen a hétvégén lesz a Kulturális Örökségek Napjai címre hallgató országos programsorozat is, melynek részeként az Almásy-kastélyban, a várnál és az evangélikus templomban, illetve az izraelita temetőben tartanak programokat. 

További programok »

Gyula

Fokozott érdeklődés mellett zajlott a gyulai állásbörze

Egy több mint egymilliárd forint értékű projekt részeként rendeztek szerdán délelőtt, több mint tíz foglalkoztatót felvonultató állásbörzét Gyulán, a Békés Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Osztályának Ady Endre utcai épületében.
2021. augusztus 4. 14:05
FEL