Gyulait Gyuláról - a kolbász mellett a sört is népszerűsítik a fürdővárosban

2019. január 30. 07:09 | Kovács Andrea

Kolbásztaxis bakancslistát állított össze négy olyan szervezet, amely a fürdőváros idegenforgalmi értékeit népszerűsíti. A Gyuláról Gyulait elnevezésű kezdeményezés lényege, hogy  a városnéző kisvonattal együtt olyan programokat kínálnak a turistáknak, amelyek a 150 éves hungarikumot a Gyulai kolbászt is népszerűsítik. 2019-ben a kínálat kétfajta sörbemutató úttal is bővül.

 

 

A Gyulait Gyuláról elnevezésű programsorozat, a Várfürdő, a Tourinform iroda és a Gyulahús Kft. összefogásával 2014-ben indult a fürdővárosban azzal a céllal, hogy az idegenforgalommal foglalkozó cégek együttesen kínálják a város turisztikai és gasztronómia értékeit. 2017-ben továbblépett a kezdeményezés, új elemként a városnéző kolbásztúra, 2018-ban pedig  Gyulai Kolbásztaxi is bekerült városi kínálatába, melynek célja a 150 éves helyi hungarikum, azaz a Gyulai Kolbász bemutatása– tájékoztatott Gila Éva, a Gyulahús Kft. marketing menedzsere.

Hozzátette: a szállásokon elhelyezett szórólapok arra buzdították az idelátogató turistákat, hogy  kóstolják meg a gyulai ínyencségeket. A Gyulahús Kft. a szállásadók elhivatottságát is próbálta erősíteni. Az elmúlt 2 évben legaktívabb toborzó munkát végző szállásadókat és szolgáltatókat külön díjazták.

 

Fotó: Ujházi György

 

A közös munka és gondolkodás itt még nem ér véget, 2019-ben tovább bővül a kínálat. A kolbásztaxi mellett június elsejétől különböző a gyulai söröket bemutató kisvonatokat indítanak.

A gyulavári kastélynak lesz egy saját bio sörbemutató helyszíne, ahová a kolbászkóstoló után kiviszik a vendégeket. Emellett új programként a Corner Sör kínálatával is megismerkedhetnek a turisták, külön kisvonattal a kolbász és a viharsarki sernevelde nyomába eredhetnek a látogatók. – mondta el Jónás Balázs, a Gyulai Tourinform Iroda irodavezetője.

További programok »

FEL