Június végéig lehet még pályázni a falusi kisboltok megmentését célzó forrásokra

2021. június 12. 06:38 | behir.hu

A Magyar falu programban még június végéig lehet pályázni a kisboltok megmentését célzó, több tízmilliárd forint támogatásra - erre hívta fel a figyelmet a program idei aktualitásait ismertető és helyi eredményeit bemutató pénteki tájékoztatóján a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

Gyopáros Alpár a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jászágón emlékeztetett: a pályázatok benyújtására már csak bő két hetük van a vállalkozóknak. A kedvezményezettek gyors döntésekre számíthatnak, így jó eséllyel még a nyár folyamán hozzájuthatnak az igényelt forrásokhoz, hogy mielőbb elkezdhessék elképzeléseik megvalósítását - tette hozzá.

Az elnyert összegek felhasználhatók meglévő boltok fejlesztésére, legyen ez ingatlanvásárlás, munkabér-támogatás, az épület felújítása, bővítése, korszerűsítése vagy akár eszközbeszerzés. Emellett ilyen szolgáltatással nem rendelkező kistelepülésen kisbolt létesítésére is lehet pályázni - közölte.

Mindez - a Magyar falu program egészével összhangban - azért történik, hogy az életminőség minden hazai kistelepülésen az alapszolgáltatások szintjén legalább olyan legyen, mint a városokban - hangsúlyozta.

 

Forrás: MTI

További programok »

FEL