Jubileumi koncertet adott a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar

2023. október 29. 19:03 | Csiffáry Zsuzsanna

Zenei eseményekből nem volt hiány a hétvégén. A Zenit fesztivál mellett a 75 éves Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar jubileumi koncertje koronázta meg a vasárnapot.

A 75 éves Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar jubileumi koncertet adott vasárnap a Csabagyöngye Kulturális Központ Agora termében. 

Döge Csaba, a zenekar karmestere hangsúlyozta, hogy nagy gonddal állították össze a műsor menetét, amelyben többek között felcsendültek Pécsi József, Hidas Frigyes, Farkas Antal, Robert Sheldon és Jacob de Haan művei.

 

Fotó: Csiffáry Zsuzsanna/Behir.hu

 

– Igyekeztünk ünnepi hangulathoz méltó zenei csokrot összeállítani. Ám elsősorban azt vettük figyelembe, hogy a zenészek mit szeretnek nagyon játszani. Nemrég jöttünk haza Olaszországból, és ezen az úton figyeltem meg a csapattagokat, gyerekeket, hogy mire fordítanak nagy figyelmet, mi az, ami tetszik nekik. Nem hagyhattuk ki a fúvószenekar repertoárjából Hidas Frigyest – mondta Döge Csaba. 

 

Fotó: Csiffáry Zsuzsanna/Behir.hu

 

Mohácsiné Szeverényi Ágnes, az együttes menedzsere korábban azt nyilatkozta a behir.hu-nak, hogy a zene csapatépítő ereje egyértelműen tetten érhető az együttesben. Hétről hétre készülnek szakmailag a rendezvényekre, különösen akkor, ha egy-egy megmérettetésen szerepelnek. 

 

Fotó: Csiffáry Zsuzsanna/Behir.hu

 

– A 75 éves jubileumi koncert egyedi műsor, melynek repertoárja két részből állt. Az első részben az alap zenekar lépett fel, akikkel együtt már egy éve készülünk a műsorra. Az est második felében a zenekar kibővült 130 főre, amely már önmagában is hihetetlen. Visszajöttek az egykori tagok erre a koncertre. Velük is készültünk már augusztusban, illetve szombaton pedig egy teljes értékű főpróbánk is volt. Nagyon sok zenész fordult meg az elmúlt évtizedekben a zenekarban, elsősorban a Bartók Béla Szakgimnázium Művészeti Iskola egykori növendékei, akik kiröpültek Békéscsabáról és már befutott művészek, zenetanárok – fogalmazott Mohácsiné Szeverényi Ágnes. 

A rendezvényen nemcsak visszatérő zenészek, hanem a Körösparti Junior Fúvós növendékek is felléptek. 

Fotó: Csiffáry Zsuzsanna/Behir.hu

További programok »

FEL