Jubilált a jaminai óvoda - Ötven éves a Tündérkert

2017. május 12. 18:10 | Balázs Anett

Ötven évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit Békéscsabán a Tündérkert Óvoda. 1967-ben egy lakásból alakították ki az intézményt, amely két csoporttal kezdte meg a működését. Ma is sok kisgyermek teszi meg a felnőtté válás felé vezető legelső lépéseket a jaminai óvodában.

A jeles évforduló alkalmából ünnepi műsorral, énekkel, verssel, tánccal készültek az intézmény egykori és jelenlegi óvodásai. Az önkormányzat nevében dr. Csicsely Ilona önkormányzati képviselő mondott köszönetet mindazoknak, akik lehetővé tették, hogy ennyi időn át fennmaradjon, és magas színvonalú oktató-nevelő munkát nyújtson az intézmény.

– Ötven év nagy idő, ez alatt hagyományok teremtődnek, és nagyon erős kötődések alakulhatnak ki az óvoda felé. Van, akinek nemcsak a gyermekei, hanem már az unokái is idejártak. Az itt élők kötődnek az intézményhez, megvan a bizalom, így szemük fényét, a gyermeküket idehozzák – fogalmazott dr. Csicsely Ilona.

Hrabovszki Zoltánnétól, a jaminai Tündérkert Óvoda vezetőjétől megtudtuk, hogy 50 éve két csoporttal indult az intézmény. Volt, hogy öt csoporttal működtek, mára négy csoport maradt. Jelenleg 100 gyermek jár az óvodába, ahol kiemelten a játékra és a mozgásra helyezik a hangsúlyt. A komplex prevenciós óvodai program alapján működnek, de új utakat is keresnek.

Hrabovszki Zoltánné hozzátette: a környékbeli szülők ma is szívesen hozzák a Tündérkert Óvodába a gyerekeket, ezzel is értékelve azt a munkát, amit a kicsikért tesznek. Az ünnepi műsort büszkén szemlélő szülők ezzel egyetértve annyit mondtak: nyugodt szívvel bízzák csemetéiket erre az óvodára.

 

A hírről készült videó anyagunk:

További programok »

FEL