Jótékonysági futóversenyt rendeztek Pósteleken

2022. október 22. 16:22 | Vincze Attila

Amatőrök és profik is rajthoz állhattak szombaton a Pósteleki Parkerdőben rendezett futóversenyen. Az amatőr kategória versenyzői nevezésükkel a Remény-Lak Állatvédő Egyesület állatait támogathatták.

Az esemény az ötállomásos Mezei Futó Magyar Liga első fordulójának is helyszíne volt, ahol már délelőtt elkezdődtek a profik számára a versenyek. A szervező Békéscsabai Atlétikai Klub ügyvezetője a behir.hu-nak elmondta, hogy egy 1500 méter hosszú erdei cross pályát alakítottak ki a futók számára. Tóth Sándor kiemelte, hogy 180 profi és mintegy 80 amatőr induló vett részt a megmérettetésen.

– Az amatőr versenyzőktől befolyt nevezési díjat mindenképpen felajánljuk a Remény-Lak számára, hogy valamilyen nemes célra tudják majd felhasználni, mert nagyon jó csapatnak tartjuk őket és érdemes volt velük együttműködni – emelte ki. 

 

 

A Remény-Lak Állatvédő Egyesület elnöke arról számolt be, hogy korábban még nem rendeztek hasonló karitatív futóversenyt a menhely számára, de mivel a szervezet az atlétikai klubbal jó viszont ápol, ezért örömmel vették a segítséget. 

– Szerencsére egy nagyon szép kis összefogást sikerült az atlétikai klubbal kialakítani, és felajánlották, hogy értünk is futnak. Hatalmas segítség ez a számunkra, hiszen például az orvosi számlák fizetése, az élelem biztosítása egyre drágább, a mai világban nagyon nehéz fenntartani egy kutyamenhelyt – részletezte Bencsik Tiborné.

Az amatőr indulók között volt Varga Tamás, Békéscsaba alpolgármestere is, aki kérdésünkre elárulta, hogy a Békéscsabai Atlétikai Klub elnökségi tagjaként, valamint hobbi futóként is kötelességének érezte, hogy részvételével segítsen a rászoruló állatokon. 

További programok »

Sport

Wild Komlós: baráti vadnyugati versengés – galériával

A négynapos XX. Wild Komlós vadnyugati lövészverseny második napján jártunk pénteken Tótkomlóson, ahol az amerikai vadnyugat szagát, avagy a lőpor füstjét is megérezhettük. A verseny résztvevői hatalmas rajongói a westernfilmeknek, valamint a szerelt lőszeres, valamint az elől töltős, feketelőporos fegyvereknek, és jól is bánnak velük.
2024. július 19. 16:23
FEL