Pósteleken rendezték a Mezei futó Magyar Liga első fordulóját

2023. október 14. 19:05 | Kovács Andrea

Elindult a Mezei futó Magyar Liga sorozat 2023/2024-es pontgyűjtő versenysorozata szombaton. Az igazolt sportolók a békéscsabai Pósteleken mérhették össze elsőként gyorsaságukat. A hivatalos próbatétel mellett az amatőr futók a Remény-Lak árváiért szervezett jótékonysági verseny hatezer méteres távját is teljesíthették.

A mezei(cross) futás népszerűsítésére hirdeti meg minden évben a Magyar Atlétikai Szövetség az öt fordulóból álló versenysorozatát, amely első állomásának a Pósteleki parkerdő adott otthont.

– Már hetedik éve Békéscsaba kapja a jogot arra, hogy megrendezhesse a Mezei futó Magyar Liga versenysorozatának első fordulóját. Az ország valamennyi egyesülete megtisztelte a versenyt, több mint 300 igazolt futó jött el, az U14-es korosztálytól egészen a felnőttekig. Minden évben népszerűsítő számokat is hirdetünk, most a 9-11 éves korosztály U12-es versenyzői 1500 méteren mérhették össze gyorsaságukat. A 2023/2024-es magyar liga pontszerző versenye márciusban zárul majd – mondta el Czeglédi Katalin a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club marketingvezetője.

 

 

A klub felnőtt tízezer méteres és korosztályos magyar bajnok versenyzője, Karsai Gábor is elindult a mezei ligán.

– Nagyon szeretem a mezei futást, a hangulatát, otthon Gyomaendrődön is terepen futok a legtöbbet, ha tehetem itt Békéscsabán is igyekszem csak terepen futni. A többfordulós versenyen minden évben legalább háromszor igyekszek elindulni és próbálok minél jobb eredményt elérni, az idei ligán az abszolút felnőtt kategóriában 7500 méteres távon futok – fogalmazott az atlétikai klub versenyzője. 

 

 

Az igazolt sportolók mellett amatőr versenyzők is részt vettek a mezei ligán, ők a Remény-Lak árváiért folyó, hatezer méteres jótékonysági futamon mérhették össze tudásukat. Szántó Tamás, a Remény-Lak Állatvédő Egyesület önkéntese kiemelte: az atlétikai klubbal közösen, a menhelyen lévő kutyák támogatására szervezték meg a versenyt és a nevezési díjból befolyó összegből vásárolt száraztápanyag csomagot kapják majd a náluk élő kutyák.

A verseny eredményeiről itt tájékozódhatnak.                       

 

Galéria

 

 

További programok »

FEL