Jönnek a tavaszi visszavágók, szombaton a Dunaújváros látogat Csabára

2023. február 10. 18:25 | Hidvégi Dávid

A tavaszi szezon nyitánya következik a Békéscsabai Előre NKSE számára, hiszen mostantól a visszavágókat játssza a bajnokságban. Papp Bálint együttese szombaton a Dunaújvárost fogadja az NB I-ben.

Az Előre idei szezon első bajnoki mérkőzésén, szeptemberben, négygólos vereséget szenvedett a Dunaújváros otthonában. A Békéscsaba azon a találkozón a félidőben még 14-13-ra vezetett, de végül 30-26-os vereséget szenvedett. A lilák ezúttal szeretnék győzelemmel zárni az összecsapást.

– Egy fiatal játékosokból álló egyesület, de megvannak a rutinos játékosaik, akik cipelik a hátán a csapatot – mondta Giricz Laura csapatkapitány.

A csabai együttes a tavaszi fordulókat a bennmaradást jelentő 12. helyről kezdi, immáron hat megszerzett ponttal, köszönhetően a csapat siófoki bravúrjának. Papp Bálint lányai legutóbb ugyanis az Európa-ligás Balaton-partiakat győzték le 29-27-re.

– Nagyon bízunk benne, hogy kellő önbizalmat és további erőt adott ez a győzelem a tavaszi fordulókra. Én bízok benne, hogy ez a lányoknak egy olyan hitet és akaratot biztosít a továbbiakban, amely révén igenis ki tudjuk harcolni az NB I-es tagság megőrzését – mondta az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE vezetőedzője.

A Békéscsaba-Dunaújváros mérkőzés szombaton 18 órakor kezdődik a városi sportcsarnokban.

További programok »

FEL