Jóccakát anya – Marsha Norman darabja a Jókai színházban

November 13-ától Békéscsabán is látható Marsha Norman Pulitzer-díjas műve. Az amerikai írónő „Jóccakát anya…” című darabja két hónapon belül már a hatodik premierje lesz a színháznak.

A másfél órás drámát a Jászai-díjas, Érdemes- és Kiváló művész Csiszár Imre rendezte, akinek a Tévedések vígjátéka után idén ez már a második munkája Békéscsabán. A rendező által rétegdarabnak is nevezett dráma karaktereit Kovács Edit és Tarsoly Krisztina alakítja, akik szinte fürdenek a szerepeikben. A stúdió előadás nem ígér könnyű szórakozást a nézőknek, sokkal inkább nevelő célzattal igyekszik megfogni a színházba járókat.

A kétszereplős színmű komoly dilemmával indít, Jessie Cates bejelenti anyjának, hogy véget vet az életének. De mit kezd egy anya ezzel a kijelentéssel, hogyan tudja meggyőzni lányát, hogy csak úgy nem szállhat ki az életből, mint egy buszból?

A felkavaró darabban nagyon aktuális és súlyos problémák kerülnek felszínre, miközben az írónő fanyar humorával újra és újra lazít a dráma feszült hangulatán.

Van-e visszaút, miután meghoztuk a döntést, be lehet-e pótolni ennyi idő alatt mindent, amit eddig elmulasztottunk, sikerül-e megmenteni Jessie-t?

A darab végén erre is választ kapunk.

Vágvölgyi Nóra

Megosztás:

Címke: