Jelentős intézményfejlesztési program zárult le Csorváson

2022. március 12. 18:15 | behir.hu

Közel 200 millió forintos állami forrás segítségével lezajlott infrastrukturális fejlesztéseket adtak át 2022. március 11-én a Csorvási Gulyás Mihály Általános Iskolában. Az eseményen részt vett Herczeg Tamás országgyűlési képviselő, Baráth Lajos polgármester, Bánki András  tankerületi igazgató és Kovács Irén intézményvezető. 

– Minden idők legnagyobb intézményfejlesztési programja valósult meg az elmúlt években, melynek részeként a Békéscsabai Tankerületi Központ sikeres pályázatot nyújtott be a Magyar Falu Programban a Csorvási Gulyás Mihály Általános Iskola alábbi feladatellátási helyeire vonatkozóan – olvasható a központ közleményében.

A projekt eredményeként az István király 21. és a Petőfi utca 12. szám alatti épületekben zajlott energetikai korszerűsítés. Az István király utcai ingatlan esetében a támogatáson elnyert összeg 13.997.092 Ft volt. A fejlesztés során megvalósult a tornaterem  kétszárnyú bejárati ajtajának az érvényben lévő energetikai szabvány előírásainak megfelelő  cseréjére és a küzdőtér károsodott parketta padlófelületének helyreállítása. 

A Petőfi utcai épület felújítására  27.995.286 forintot nyertek el. A fejlesztés során megvalósult a Tankerületi  Központ által vagyonkezelt épületrész emeleti részén lévő homlokzati nyílászárók cseréje. A kivételezés során 22 db ablak, 3 db ajtó, új belső párkány, külső ablakpárkány beépítése, belső  javítási munkák elvégzése, ablakok körüli glettelés és festés, homlokzati nyíláskeret javítása  történt meg. 

A fentieken túl megújult az intézmény István király u. 34. szám alatti központi épületének 3100 m2-es tetőszerkezete is. A tetőfelújítás összköltsége bruttó 151.720.584 Ft. A tetőlécek cseréje, páraáteresztő tetőfólia, új cserépfedés felhelyezése történt, a tetőhöz kapcsolódó bádogosmunkák elvégzésével, új ereszcsatornák elhelyezésével. 

– A fejlesztések megvalósításában jelentős szerepe volt a Herczeg Tamás országgyűlési  képviselővel történő hatékony együttműködésnek – olvasható a tankerületi központ közleményében.

Forrás: Békéscsabai Tankerületi Központ

További programok »

Itthon

Egy vegyesboltban „nyit” újra a posta Gerlán

2022 novembere után csütörtöktől újra igénybe lehet venni a postai szolgáltatásokat Gerlán. Mint ismert, másfél évvel ezelőtt összesen hat fiókját zárta be a Magyar Posta Békéscsabán, köztük Gerlán is. Egy postapartneri programnak köszönhetően azonban ismét lehet majd a városrészben levelet, csomagot feladni, csekket befizetni vagy készpénzt felvenni.
17:09
FEL