Jelentős erősítések Debrecenben – Korhut és Tischler érkezett, Nagy távozott

2020. július 22. 12:23 | behir

Az NB II tovább erősödik, miután a feljutást megcélzó Vasas után a szintén ezzel a szándékkal igazoló Debreceni VSC is jól csengő nevek szerződtetését jelentette be az elmúlt napokban.

A Debreceni VSC múlt héten bejelentett három igazolást, ők mindannyian az élvonalban szerepeltek a 2019/2020-as bajnoki szezonban. A védő Poór Patrik Paksról, a támadó Tischler Patrik és a kapus poszton szereplő Zöldesi Illés Kisvárdáról tette át a székhelyét a cívis városba. Közülük legismertebb a 28 esztendős Tischler Patrik, aki profi pályafutása során az MLSZ adatbankja szerint 481 hazai mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 201 gólt szerzett. Az MTK nevelése korábban megfordult a Puskás Akadémiánál, a Videotonnál, az Újpestnél és a Budapest Honvédnál is, legutóbb pedig Kisvárdán szerepelt. Bévárdi Zsombor és Pintér Ádám a Kaposvári Rákóczitól tért vissza a kölcsönszerződés után.

 

 

Szerdán a klub két további igazolást is bejelentett a közösségi oldalán. A legnagyobb erősítés a 31 esztendős, 22-szeres magyar válogatott védő Korhut Mihály, aki legutóbb a görög Arisz Szalonokinél játszott. A balhátvéd 2009 augusztusa és 2016 augusztusa között 151 NB I-es mérkőzést játszott a Lokiban. A Debrecennel háromszor volt bajnok és háromszor Magyar Kupa-győztes valamint egy Szuperkupát és egy Ligakupát is nyert.

A 26 éves Sós Bence, az előző idényben a Puskás Akadémia játékosa volt, korábban szerepelt többek között a MOL Fehérvárnál. A középpályás is visszatérőnek számít, utánpótlásként épp a Debrecent erősítette.

Távozók is akadnak. Szintén a mai napon jelentették be a közönség kedvenc kapus, Nagy Sándor távozását. A 34 esztendős hálóőr a Budapest Honvédban folytatja. Barna Szabolcs az MTK Budapesthez, Belényesi Csaba a Debreceni EAC-hoz, Kovács Péter a Budaörshöz igazolt. Az NB II-ben nem szerepelhetnek légiósok, kivéve ha "futballmagyarnak" számítanak vagy rendelkeznek hazai felmenőkkel. Ez többeknél sem áll fent, ezért Florentin Bouoli, Haruna Garba, Jurij Habovda, Luka Milunovics, Nikola Trujics és Adeniji Babatunde szabadonigazolhatóként távozott.

A debreceniek célja, hogy az NB II megnyerésével visszajussanak a legmagasabb szintre.

 

Forrás: dvsc.hu

FEL