Jégkorong: Két győzelemmel kezdte az évet a Csabai Farkasok U16-os csapata

2022. január 24. 06:45 | Vincze Attila

Két győzelemmel folytatta szereplését a Csabai Farkasok U16-os csapata a 3x3-as utánpótlás jégkorong bajnokságban. A hazaiak előbb a Makó, majd a Sátoraljaújhely gárdáját győzték le vasárnap a Csabai Rendezvénypajtában.

Összesen három mérkőzést rendeztek vasárnap a békési megyeszékhelyen, ebből kettő meccsen szerepelt a Csabai Farkasok U16-os együttese. Az első, a makói Marosi Pengék elleni párharc volt, melyet a vártnál simábban, 10-4-re nyertek a hazai fiatalok. Az első találatot még a vendégek szereztek, de a csabaiak a gyors fordítást követően gyakorlatilag végig vezetve nyerték meg a meccset. A mérkőzés legeredményesebb játékosa három góllal Szabó Bence volt. Az ifjú jégkorongozó a találkozó után arról beszélt, hogy elsősorban fejben voltak sokkal erősebbek, mint a csongrádiak.

– Nekem nagyon jól esett, hogy a csapatunkkal végre egy ilyen jó eredményt értünk el, ezúttal egy hatgólos sikert tudtunk szerezni. Őszintén szólva rég nyertünk már meccset, legalábbis ekkora különbséggel, úgyhogy nekem nagyon sokat jelentett és biztos vagyok benne, hogy a csapatnak is – fogalmazott.

A Csabai Farkasok sportigazgatója is elégedetten nyilatkozott a lefújás után. Kiss Roland elmondta, hogy a mérkőzés előtt kicsit tartottak a makói gárdától, mert eddig mindig szoros meccseket játszott a két csapat, de a hazaiak ezúttal ellentmondást nem tűrően küzdöttek a győzelemért.

– Most azt láttam, hogy a fiúk nem tartalékoltak, igaz, hogy előttünk volt még ma egy meccs, de nem azt láttam, hogy most félgőzzel játszanának, hanem tényleg kőkeményen kihajtotta magát mindenki, nagyon sportszerűek voltak, taktikusak, megfontoltak, úgyhogy az öltözőben nagyon jó lesz majd a hangulat – értékelt a sportigazgató.

A győzelem úgy tűnik tényleg felvillanyozta a hazaiakat, hiszen a Zempléni Hiúzok elleni találkozót is behúzták. Ez viszont már jóval kiegyenlítettebb csatát hozott, de a Csabai Farkasok csapata így is 8-6-ra diadalmaskodott. A gárda ezzel a két győzelemmel magabiztosan áll a második helyen a tabellán, így az együttes bizakodva várhatja az alapszakasz további mérkőzéseit.

– A célunk az, hogy minél előkelőbb helyen jussunk be az alapszakaszból a középszakaszba, most a realitás az, hogy a második helyen be tudunk jutni, talán még az első pozíciót is megszerezhetjük, de nem akarunk matekozni, utána a középszakaszban a négyes döntő a cél – hangsúlyozta Kiss Roland.

A Csabai Farkasok U16-os gárdája legközelebb január 30-án lép jégre Kazincbarcikán, akkor a Szabolcsi Sólymok és a Zempléni Hiúzok lesznek a Békés megyeiek ellenfelei. 

További programok »

FEL