Mindenki korit húzhat ma a Rendezvénypajtában

2023. január 28. 17:04 | Vári Bianka

Jeges nyílt napot tartottak a Csabai Rendezvénypajtában a Csabai Farkasok. Az egész délutános eseményen a legkisebbeknek kori-oktatással készültek a szervezők, majd bárki kipróbálhatta a jégpálya nyújtotta örömöket.

Szombat délután egy órakor kezdődtek a programok a Csabai Rendezvénypajtában. A Csabai Farkasok Jégkorong Egyesület edzői jégkori bemutató oktatást tartottak az érdeklődő fiataloknak, kezdő és haladó csapatban. Voltak, akik most először húztak korcsolyát, de olyanok is, akik már rutinosan mozogtak a jégen.

- A Jankay suliban találkoztunk először a csapattal, ahol azonnal szimpatikusak voltak az edzők, így ismerkedtünk meg a jéghokival. A kisfiunk néhány hete kezdtett el a klubhoz járni, és már alig várja, hogy ne csak korcsolyázni, hanem hokizni is megtanulhasson - mondta el az egyik látogató.

A jégpálya már hét éve szolgálja a korcsolyázni vágyókat Békéscsabán. A Csabai Farkasok Jégkorong Egyesület sportigazgatója elmondta, hogy a nyílt nappal az a céljuk, hogy még inkább népszerűsítsék a sportágat azáltal, hogy betekintést engednek annak fortélyaiba. Kiss Roland hozzátette, hogy a korcsolya és hoki mellett a későbbiekben egyéb sportok is megjelenhetnek majd a pályán.

A látványos edzés után a Debreceni Jégkarc Egyesület bemutatója következett. Huszonnégy fiatal lépett jégre, akik látványos mozdulatokkal, koreográfiával kápráztatták el a nézőket. Az előadást közel negyed órás ABBA-válogatásrra állították össze, a ritmust a nézők is átvették, melyet tapssal jeleztek. Az együttes itt is több korosztályból állt, megmutatva, hogy már akár óvodás korban érdemes megismerkedni a műkorcsolya és a jégtánc szépségeivel. Gyulai Györgyi, az egyesület elnöke elmondta, hogy lányoknak kifejezetten ajánlja ezt a sportot, hiszen igazán megélhetik nőiességüket.

A programok egészen este 10 óráig tartanak. 16:30-ig az utánpótlás csapatok foglalják el a pályát, majd ügyességi versenyek következnek. A nap fénypontjaként 17:50-től felnőtt mérkőzés következik: a Csabai Farkasok Warrior Legends a Csíkszereda Black Raven együttesével csap össze.

A napot jégdiszkó zárja. Mindaddig pedig forró italok, és melegedő is szolgálja a kilátogatók kényelmét.

 

Galéria

További programok »

FEL