Javaslatokat várnak arra, ki kapja a Békéscsabáért kitüntetést

2020. november 7. 07:12 | behir.hu

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének a helyi kitüntetésekről szóló 20/2005. (VII. 14.) önkormányzati rendelete értelmében a Békéscsabáért kitüntetés annak a magánszemélynek vagy közösségnek, aki Békéscsabáért maradandót alkotott, illetve kiemelkedő tevékenységet végzett.

A kitüntetés a második legmagasabb helyi elismerési forma. Évente legfeljebb egy kitüntetés adományozható.

A kitüntetés adományozására javaslatot tehetnek: Békéscsaba város önkormányzati képviselői; a nemzetiségi önkormányzatok; a közgyűlés bizottságai; a városban működő egyházak, pártok, társadalmi szervezetek, önszerveződések, egyesületek, közösségek.

A javaslatnak tartalmaznia kell: az ajánlott személy vagy közösség pontos adatait; az adományozás alapjául szolgáló tevékenység vagy alkotás részletes ismertetését, méltatását; természetes személy esetén csatolni szükséges az értelemszerűen kitöltött és a javasolt személy által aláírt adatvédelmi nyilatkozatot, amely a Polgármesteri Hivatal Jogi, Igazgatási és Humánpolitikai Osztály Jogi, Önkormányzati és Szervezési Csoportjánál (5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. I. emelet 113. iroda) kérhető vagy letölthető a www.bekescsaba.hu honlapról (Aktualitások menüpont alatt).

Az elismerés odaítélésére a közgyűlés jogosult, amelyről minősített többségű határozattal dönt. A javaslatok értékelését a külön e célra létrehozott munkacsoport végzi.

A javaslatokat 2020. december 1-jéig kell megküldeni a Polgármesteri Hivatal Jogi, Igazgatási és Humánpolitikai Osztály Jogi, Önkormányzati és Szervezési Csoportjának (5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. I. emelet 113. iroda). Bővebb információ kérhető a maczik@bekescsaba.hu e-mail címen vagy a (66) 886-622-es telefonszámon.

 

További programok »

FEL