Javaslatokat várnak arra, hogy ki kapja a Békéscsaba Díszpolgára kitüntetést

2020. november 7. 09:22 | behir.hu

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének a helyi kitüntetésekről szóló 20/2005. (VII. 14.) önk. rendelete értelmében a Békéscsaba Díszpolgára kitüntetés a legmagasabb helyi elismerési forma. Annak a magyar vagy külföldi állampolgárnak adható, aki Békéscsabáért maradandót alkotott, illetve kiemelkedő tevékenységet végzett.

Évente legfeljebb egy kitüntetés adományozható, azonban a várostörténeti szempontból kiemelkedő személyek – jelentős évfordulóhoz köthető – posztumusz kitüntetése esetén két Díszpolgári cím is adományozható.

A kitüntetés adományozására javaslatot tehetnek: Békéscsaba város önkormányzati képviselői; a nemzetiségi önkormányzatok; a közgyűlés bizottságai; a városban működő egyházak, pártok, társadalmi szervezetek, önszerveződések, egyesületek, közösségek.

A javaslatnak tartalmaznia kell: az ajánlott személy pontos adatait; az adományozás alapjául szolgáló tevékenység vagy alkotás részletes ismertetését, méltatását; csatolni szükséges az értelemszerűen kitöltött és a javasolt személy által aláírt adatvédelmi nyilatkozatot, amely a Polgármesteri Hivatal Jogi, Igazgatási és Humánpolitikai Osztály Jogi, Önkormányzati és Szervezési Csoportjánál (5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. I. emelet 113. iroda) kérhető vagy letölthető a www.bekescsaba.hu honlapról (Aktualitások menüpont alatt).

Az elismerés odaítélésére a közgyűlés jogosult, amelyről minősített többségű határozattal dönt. A javaslatok értékelését a külön e célra létrehozott munkacsoport végzi.

A javaslatokat 2020. december 1-jéig kell megküldeni a Polgármesteri Hivatal Jogi, Igazgatási és Humánpolitikai Osztály Jogi, Önkormányzat és Szervezési Csoportjának (5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. I. emelet 113. iroda). Bővebb információ kérhető a maczik@bekescsaba.hu e-mail címen vagy a (66) 886-622-es telefonszámon.

További programok »

FEL