Javaslatokat várnak a Békéscsaba Ifjúságáért kitüntetésre

2017. május 23. 07:50 | Mikóczy Erika

Javaslatokat várnak arra, hogy ki kapja idén a Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése által adományozható „Békéscsaba Ifjúságáért” kitüntetést.

 

A „Békéscsaba Ifjúságáért” kitüntetés adományozás módját, feltételeit és a kitüntetés pontos leírását Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a helyi kitüntetésekről szóló 20/2005. (VII. 14.) rendelete szabályozza.

 

A rendelet alapján a „Békéscsaba Ifjúságáért” kitüntetés a békéscsabai gyermek és ifjúsági korosztály fejlődését, problémáinak megoldását, kimagasló tehetségek gondozását, informális tanulását segítő, a gyermekek és fiatalok szabadidejének eltöltését értékteremtő módon szervező tevékenységét példamutatón, kivételesen magas színvonalon, lelkiismeretesen, eredményesen legalább öt éve folyamatosan végző magánszemélynek vagy közösségnek adományozható.

 

A „Békéscsaba Ifjúságáért” kitüntetés idén kilencedik alkalommal, a Csabai Garabonciás Napok keretén belül kerül átadásra. Évente legfeljebb két kitüntetés adományozható.

 

A kitüntetés adományozására javaslatot tehetnek:

-           Békéscsaba város önkormányzati képviselői,

-           a kisebbségi önkormányzatok,

-           a közgyűlés ifjúsági ügyekkel foglalkozó bizottsága,

-           ifjúsági, illetve ifjúsággal is foglalkozó formális (egyesület, alapítvány stb.) és nem formális (diákönkormányzat, klub, szakkör, öntevékeny csoport stb.) civil szervezetek,

-           tantestületek, nevelési-oktatási munkaközösségek az intézményben működő diákönkormányzat egyetértésével.

 

A javaslatnak tartalmaznia kell:

-           az ajánlott személy vagy közösség pontos adatait;

-           az adományozás alapjául szolgáló tevékenység vagy alkotás részletes ismertetését, méltatását.

 

A kitüntetési javaslatokat 2017. június 2-ig lehet eljuttatni a Polgármesteri Hivatal Oktatási, Közművelődési és Sport Osztályához (5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.). További információ kérhető Buzder Brigitta ifjúsági referenstől telefonon a 66/452-252/2513 melléken, vagy a buzder@bekescsaba.hu e-mail címen.

 

A kitüntetés adományozásáról Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése dönt. A javaslatok értékelését Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Közművelődési, Ifjúsági, Oktatási és Sportbizottsága végzi.

 

További programok »

Közgyűlés

Csányi Illés: Lokálpatrióta vállalkozó vagyok

Csányi Illés 54 éves, vállalkozó, két gyermek édesapja. A nyolcvanas évek végétől az elsők között üzemeltetett piacvezető, vegyes élelmiszerdiszkont-hálózatot Békés megyében, saját márkás termékek gyártásával, forgalmazásával. A multik megjelenése profilváltásra késztette: két évtizede dohánykereskedelemmel foglalkozik. Ősszel a Hajrá Békéscsaba színeiben indult és jutott be a képviselő-testületbe.
2020. január 19. 08:15
FEL