Javaslatokat várnak arra, ki kapja idén a Békéscsaba Ifjúságáért kitüntetést

2018. május 17. 13:41 | behir.hu

Felhívás Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése által adományozható „Békéscsaba Ifjúságáért” kitüntetés javaslattételére.

 

A „Békéscsaba Ifjúságáért” kitüntetés adományozás módját, feltételeit és a kitüntetés pontos leírását Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a helyi kitüntetésekről szóló 20/2005. (VII. 14.) rendelete szabályozza.

 

A rendelet alapján a „Békéscsaba Ifjúságáért” kitüntetés a békéscsabai gyermek és ifjúsági korosztály fejlődését, problémáinak megoldását, kimagasló tehetségek gondozását, informális tanulását segítő, a gyermekek és fiatalok szabadidejének eltöltését értékteremtő módon szervező tevékenységét példamutatón, kivételesen magas színvonalon, lelkiismeretesen, eredményesen legalább öt éve folyamatosan végző magánszemélynek vagy közösségnek adományozható.

 

A „Békéscsaba Ifjúságáért” kitüntetés idén tízedik alkalommal, a Csabai Garabonciás Napok keretén belül kerül átadásra. Évente legfeljebb két kitüntetés adományozható.

 

A kitüntetés adományozására javaslatot tehetnek:

  • Békéscsaba város önkormányzati képviselői,
  • a kisebbségi önkormányzatok,
  • a közgyűlés ifjúsági ügyekkel foglalkozó bizottsága,
  • ifjúsági, illetve ifjúsággal is foglalkozó formális (egyesület, alapítvány stb.) és nem formális (diákönkormányzat, klub, szakkör, öntevékeny csoport stb.) civil szervezetek,
  • tantestületek, nevelési-oktatási munkaközösségek az intézményben működő diákönkormányzat egyetértésével.

 

A javaslatnak tartalmaznia kell:

  • az ajánlott személy vagy közösség pontos adatait;
  • az adományozás alapjául szolgáló tevékenység vagy alkotás részletes ismertetését, méltatását.

 

A kitüntetési javaslatokat 2018. június 1-ig lehet eljuttatni a Polgármesteri Hivatal Oktatási, Közművelődési és Sport Osztályához (5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.). További információ kérhető Bágy Petra ifjúsági referenstől telefonon a 66/452-252/2513 melléken, vagy a bagy@bekescsaba.hu e-mail címen. 

 

A kitüntetés adományozásáról Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése dönt. A javaslatok értékelését Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Közművelődési, Ifjúsági, Oktatási és Sportbizottsága végzi.

 

További programok »

Itthon

Új szabályok és egyedi tételek: javában zajlanak a szóbeli érettségik

Hétfőn országszerte elkezdődtek a középszintű szóbeli érettségik. Július harmadikáig több mint 1160 helyszínen csaknem 290 ezer diák ad számot tudásáról. A 2020-as nemzeti alaptanterv bevezetése óta ez az első olyan érettségi, ahol a diákok az új szabályok szerint vizsgáznak.
2024. június 18. 18:16
FEL