Játékos programokkal várták a hátrányos helyzetű családokat Békéscsabán

2018. június 21. 14:08 | behir

Különböző játékos programokkal várták a hátrányos helyzetű családokat szerdán Békéscsabán. Az Egyensúly AE Egyesület által rendezett családi napra több mint százan ellátogattak. A szervezők elmondták: a projekt célja, hogy javítsanak a szegregációval veszélyeztetett területeken élő emberek életminőségén.

Családi társasjátékok, kultúrtörténeti vetélkedő, mentális és szociális tanácsadás, valamint hagyományőrzési „kerekasztal”. Többek között ezek várták az érkezőket az Egyensúly AE Egyesület Kolozsvári utcai épületében.

Dr. Csicsely Ilona, a 10-es számú választókerület önkormányzati képviselője elmondta: az volt a céljuk, hogy a családok jól érezzék magukat és együtt töltsenek egy napot. Hozzátette, igyekeztek olyan rendezvényt szervezni, ahol nemcsak a felnőttek, hanem a gyermekek is jó élményekkel gazdagodhatnak.

Schiffertné Locskai Henriett, az Egyensúly AE Egyesület elnöke kifejtette: a projektnek köszönhetően már két nyári programot is szerveztek a városban, ahol az egészséges ételek kerültek a középpontba. Kiemelte, hogy a jövőben is terveznek családi napot, amelyre szintén a szegregációval veszélyeztetett területeken élőket várnak, de a város minden pontjáról is jöhetnek a z érdeklődők.

 

A program a TOP-6.9.1-16-BC1-2017-00001 azonosítószámú “Helyi szintű komplex programok Békéscsaba területén” című projekt keretében valósult meg.

 

 

 

További programok »

Itthon

Opauszki Zoltán: Öt-hét éven belül akár szintet ugorhatunk a turizmusban

A Békéscsabai Turisztikai Egyesület a közelmúltban tartotta közgyűlését a Szlovák Tájházban, ahol megtárgyalták Békéscsaba turizmusfejlesztési koncepcióját is. Az egyesület elnökével, Opauszki Zoltánnal erről, valamint a térségben rejlő turisztikai lehetőségekről beszélgetett a 7.Tv Csabai Forgatag című műsorában Csiffáry Zsuzsanna műsorvezető.
13:47
FEL