Játékos programokkal várták a hátrányos helyzetű családokat Békéscsabán

2018. június 21. 14:08 | behir

Különböző játékos programokkal várták a hátrányos helyzetű családokat szerdán Békéscsabán. Az Egyensúly AE Egyesület által rendezett családi napra több mint százan ellátogattak. A szervezők elmondták: a projekt célja, hogy javítsanak a szegregációval veszélyeztetett területeken élő emberek életminőségén.

Családi társasjátékok, kultúrtörténeti vetélkedő, mentális és szociális tanácsadás, valamint hagyományőrzési „kerekasztal”. Többek között ezek várták az érkezőket az Egyensúly AE Egyesület Kolozsvári utcai épületében.

Dr. Csicsely Ilona, a 10-es számú választókerület önkormányzati képviselője elmondta: az volt a céljuk, hogy a családok jól érezzék magukat és együtt töltsenek egy napot. Hozzátette, igyekeztek olyan rendezvényt szervezni, ahol nemcsak a felnőttek, hanem a gyermekek is jó élményekkel gazdagodhatnak.

Schiffertné Locskai Henriett, az Egyensúly AE Egyesület elnöke kifejtette: a projektnek köszönhetően már két nyári programot is szerveztek a városban, ahol az egészséges ételek kerültek a középpontba. Kiemelte, hogy a jövőben is terveznek családi napot, amelyre szintén a szegregációval veszélyeztetett területeken élőket várnak, de a város minden pontjáról is jöhetnek a z érdeklődők.

 

A program a TOP-6.9.1-16-BC1-2017-00001 azonosítószámú “Helyi szintű komplex programok Békéscsaba területén” című projekt keretében valósult meg.

 

 

 

További programok »

Itthon

Második alkalommal rendeznek Vármegyei Tűzoltó Szakmai Napot Békésen

Június 3-án szombaton második alkalommal hívják életre a Vármegyei Tűzoltó Szakmai Napot a Dánfoki Üdülőközpontban. Az eseményen a vármegye önkormányzati tűzoltóságainak munkatársai mutatják be felszereléseiket és eszközeiket, továbbá a kilátogatók több látványos bemutatót tekinthetnek meg a helyszínen.
16:47
FEL