Átadták az erzsébethelyi városrész felújított egészségügyi komplexumát

2018. szeptember 27. 17:56 | Szabó Rita

Szeptember 26-án hivatalosan is átadták az erzsébethelyi városrész új egészségügyi komplexumát. A békéscsabai önkormányzat még 2016-ban döntött az intézmény felújításáról. Erre a projektre 350 millió forint vissza nem térítendő forrás állt rendelkezésre, valamint a városvezetők további 58 millió forint önerőt biztosítottak arra, hogy megvalósulhasson a beruházás.

 

 

Egy teljesen megújult, a 21. századi körülményeknek megfelelő egészségügyi létesítmény várja a pácienseket. Sódar Anita, a Békéscsabai Városfejlesztési Kft. cégvezetője elmondta: a fejlesztésnek köszönhetően a rendelő épülete kibővült, a belső tér és a külső homlokzat is megújult, továbbá akadálymentesítették a létesítményt.

– Egy több, mint 1200 négyzetméter alapterületű egyészségügyi komplexum jött létre a jaminai városrészében. Az épületek teljeskörűen megújultak. Többek között energetikai korszerűsítést hajtottunk végre, külső homlokzati hőszigetelést végeztünk, nyílászárócsere történt és napelemeket helyeztünk el az épületben – részletezte a cégvezető.

A rendelőintézetben továbbra is ugyanazokat az egyészségügyi szolgáltatásokat vehetik igénybe a lakosok, mint amelyeket a beruházás előtt.

– Hat háziorvosi körzet működik a létesítményben. Ezentúl három fogászati, egy gyermekorvosi rendelő és a jaminai védőnői központ is itt működik, utóbbi esetben három fővel látják el a feladatokat - árulta el Bogár Éva, a Békéscsabai Egészségügyi Alapellátási Intézmény igazgatója.

A beruházásnak köszönhetően a házi orvosok és a védőnők is kényelmesebb, komfortosabb körülmények között végezhetik a munkájukat és a betegek is méltó körülmények között várakozhatnak.

– Azt gondolom, hogy nagy örömmel veszik majd birtokba a jaminaiak a megújult komplexumot, hiszen ez az a hely, ahol talán mindannyian megfordulnak – fogalmazott dr.  Csicsely Ilona.

A hivatalos átadón Herczeg Tamás országgyűlési képviselő kiemelte, hogy fontosnak tartja azokat a projekteket, melyek javítják a lakosság komfortérzetét és életszínvonalát.

– Az országban, Békés megyében, Békéscsabán és a környéken is nagyon sok olyan fejlesztésre került sor, amely a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból valósulhatott meg. Ezek a beruházások sokféle módon próbálják a polgárok, a lakosság komfortérzetét, valamint életszínvonalát javítani - emelte ki Herczeg Tamás, az átadóünnepségen.

További programok »

Önkormányzati hírek

FEL