Jaminában is újulnak az utak

Egyelőre még a teljes útszakaszt használhatják a Veres Péter utcában közlekedők.

Folytatódnak az útfelújítási munkálatok. Jelenleg párhuzamosan a Jaminai és a Lencsési városrészben is dolgozik a kivitelező. Átmeneti korlátozásokra számíthatnak a lakosok, a fokozott körültekintéssel történő közlekedésre hívják fel a figyelmet.

Egyelőre még a teljes útszakaszt használhatják a Veres Péter utcában közlekedők. Ez az utca is a Modern városok programban kap új aszfaltréteget. Jelenleg a Jaminai városrészben, a Veres Péter és a Berzsenyi utcában a burkolat marásánál tart a munka. – Ezzel a héten végzünk, ebben a két utcában a jövő héten kezdődnek az aszfaltozási munkálatok. Bízunk benne, hogy jövőhéten ez meg is lesz. Ha ezek elkészültek, akkor jönnek a befejezőmunkák, aknaemelések, takarítás, padkarendezés. A marógép az vonul tovább jövő héten a Madách utcában ott is megcsinálja a burkolatmarást, utána megy a Pataky László és a Bessenyei utcába. Az aszfaltozást a tervek szerint ugyanebben z ütemben fogja követni – fogalmazott Nikola Miklós a HÓDÚT Kft. főépítésvezetője. 

A jaminai városrészen számítani lehet a munkagépek környezetében nagy méretű szállítójárművek mozgására, de a környéken élők zömmel örülnek a felújításnak. – Örülök neki, már épp ideje volt, hogy Jaminában is valamit csináljanak. – Annyira nem gondolom, hogy rossz volt, hogy fel kellett újítani, de biztos, hogy jó, hogy megtörtént. – Nagyon örülök neki. Rengeteg munka elvégzése történt Békéscsabán, és úgy látszik, hogy ez folytatják. Tehát nem egyéves, kétéves, hanem huzamosabb időn keresztül megy a fejlődés és ez nagyon jó.

A tanácsnok asszony, dr. Fábián Ágnes nagy türelmet kér a lakosoktól, hiszen a hetekig tartó munka végeztével egy jó minőségű utat kapnak, ahogy fogalmazott „megéri várni”. – Nyilván akkor, amikor itt alig lehet járni – kerülőkkel, akkor majd idegesebbek, türelmetlenebbek lesznek a lakosok, de tényleg nagyon örülünk ennek a változásnak, hogy ennyi utcát is feljavíthatunk.

A jövő héten kezdődő aszfaltozáskor számítani lehet félpályás lezárásra, jelzőőrös forgalomirányításra, de befejeződik a munkálat augusztus második harmadára a kivitelező szerint. Ha az érintett szakasz elkészült áttérnek a tömegközlekedéssel nem érintett utcákra.

Megosztás:

Címke: , , ,