Ittasan vezettek, elvették a jogosítványukat

2019. június 3. 11:38 | behir

Ittas járművezetés gyanúja Békésen és Méhkeréken, biztonsági intézkedés Gyulán.

A rendőrök két férfit állítottak elő ittas járművezetés gyanúja miatt Békés megyében, június 2-án. A méhkeréki közúti határátkelőhelyen, 8 óra 15 perc körül személygépkocsival belépésre jelentkezett egy román állampolgárságú férfi, akinél alkoholfogyasztást jelzett a szonda. Miután további két mérés is megerősítette az ittasság gyanúját, a férfi jogosítványát bevonták és büntetőeljárást indítottak ellene - írja a police.hu.

Ezután, Békésen a Táncsics Mihály utcából, 23 óra előtt néhány perccel állítottak elő a rendőrjárőrök egy férfit, aki szintén személyautóval közlekedett. Nála is három légalkoholmérés eredménye lett pozitív, ezért büntetőfeljelentést tettek ellene és elvették a vezetői engedélyét.

Rendőri segítséggel vittek kivizsgálásra kórházba a mentők 2019. június 2-án egy idős férfit Gyulán. A férfi tanyán él, a házához vezető út azonban járhatatlan volt, a mentőszolgálat ezért hívta a rendőrséget. A Gyulai Rendőrkapitányság rendőrei egy olyan szolgálati autóval, amellyel be tudtak jutni a férfihoz, kivitték őt a mentőautóig.

 

További programok »

Itthon

Nem ugrott meg a nyelvvizsgázók száma a felvételi szigorítás miatt

Egyelőre sem a nyelvi kurzusokra beiratkozók, sem a nyelvvizsgára jelentkezők száma nem ugrott meg, jóllehet ebben a tanévben életbe lép a felsőoktatási felvételi szigorítása, és a jövő tavasszal végző középiskolások közül már senki sem juthat be a felsőoktatásba középfokú nyelvvizsga nélkül – tudta meg a Magyar Nemzet Rozgonyi Zoltántól, a Nyelvtudásért Országos Nyelvoktatási és Nyelvvizsgáztatási Szakmai Egyesület elnökétől.
06:41
FEL