Ittas sofőrökkel, másokat veszélyeztető román férfival gyűlt meg a rendőrök baja

2021. szeptember 24. 11:10 | behir.hu

Újkígyóson és Magyarbánhegyesen ittas járművezetés, Körösladányban közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök szeptember 23-án.

Két ittas járművezetéssel gyanúsítható férfival szemben intézkedtek a rendőrök csütörtökön, Békés megyében – számolt be róla a police.hu. Újkígyóson, az Újköz utca és a Kossuth utca kereszteződéséből 21 óra 10 perc körül egy segédmotoros kerékpárral közlekedő férfit állítottak elő. Alkoholt fogyasztott mielőtt elindult, ezt több légalkoholmérés is igazolta, emellett nem rendelkezett vezetői engedéllyel. A Békéscsabai Rendőrkapitányság a büntetőeljárás megindítás mellett a 45 éves férfit engedély nélküli vezetés szabálysértés miatt őrizetbe vette, és a rendőrkapitányság munkatársai három napon belül bíróság elé állíthatják.

Egy órával később Magyarbánhegyes külterületén egy személygépkocsi vezetőjénél jelzett pozitív értéket az alkoholszonda. A Battonyai Határrendészeti Kirendeltség rendőrjárőrei a kétegyházi férfit orvosi vizsgálatra, mintavételre vitték, majd elvették a jogosítványát és büntetőfeljelentést tettek ellene.

Közlekedés biztonsága elleni bűncselekménnyel gyanúsítható román állampolgárságú férfit állítottak elő a rendőrjárőrök szintén csütörtökön, Hajdú-Bihar megyéből, a Nagykereki Közúti Határátkelőhelyről. A 40 éves férfi órákkal korábban Körösladány külterületén, az egyik vasúti átjáróba a tilos jelzés ellenére behajtott és a tehergépkocsijával letörte a félsorompót. A Szeghalmi Rendőrkapitányság rendőrei a férfit gyanúsítottként hallgatták ki.

További programok »

FEL